keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Iii-ha-haa!

Tytär lähti juuri ratsastustunnille, ja siitäpä tulikin mieleeni yksi mukava neuletyö.

Tytär on siis kovin innostunut hevosista, sekä oikeista että keppihevosista. Hänellä on yksi kaupasta ostettu keppari, ja lisäksi monen monta itse vanhoista sukista tehtyjä hevosia. Hän tekee keppareita itse. Kaikki keppihevoset ovat eri värisiä ja rotuisia ja eri luonteisia. Pihamme leikkimökissä toimii kepparitalli, joka järjestää mm. keppihevosella ratsastuksen opetusta kavereille :-)  Pihassamme hypitään usein esteitä ja ratsastetaan kilpaa.

Yhteishyvä-lehdessä oli juttu keppihevosista, ja vihje lehden nettisivuilla olevasta keppihevos-neuleohjeesta. Tästähän tyttö vallan innostui! Syntymäpäiväkin oli sopivasti tulossa, joten lahjatoive oli äidin neuloma uusi keppihevonen.Hevonen neulotaan villasukan ohjeella, ja lisäksi virkataan suitset ja riimut yms. Lankavarastostani löytyi sopivaa lankaa, joten tartuin toimeen. Hevosen nimeksi tyttö antoi Dumle, ja ohje löytyy siis Yhteishyvä-lehden sivuilta:

http://www.yhteishyva.fi/vapaa-aika_perhe/neuleohjeet/keppihevonen_villasukasta/fi_FI/keppihevonen_neuloen_villasukan_ohjeella/

Dumle ja ratsastaja meren äärellä.