keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Neuletunikat

Neuleinnostukseni alkaessa pari vuotta sitten en osannut edes aavistaa, että saisin joskus aikaiseksi jotakin suurempaakin. Mutta kun oli riittävästi sukkia ja kaulaliinoja valmiina, alkoi sormia syyhyttää joku suurempi projekti.

Vuoden 2009 syksyllä aloin pohtia, uskaltaisiko kokeilla jotakin suurempaa vaatetta itselle. Tartuin haasteeseen, etsin malleja ja ohjeita, ja löysin vihdoin sopivan tunika-ohjeen Novita-lehdestä syksy 2009. Langaksi valitsin sinisen 7-veljeksen. Projekti oli yllättävän kivuton, joululomalla kun ehti kutoa enemmän kuin muulloin. Aloitin työn ensimmäisenä adventtina, ja loppiaisena oli valmista. Tunikasta tuli kaunis, joskin mittailla olisi voinut enemmän työn kuluessa, jouduin ommellessa ottamaan vyötäröltä reippaasti sisään. Tämän tunikan ohje löytyy myös Novitan verkkosivuilta klik.

Tunika, Novitan 7 veljestä langasta
Yksityiskohta hihasta

Tunikan valmistuttua tytär alkoi vinkua itselleen neulemekkoa, ja selailin kuumeisesti käsityöblogeja ja lehtiä löytääkseni sopivan ohjeen.

Työpaikalla on vinot pinot Suuri Käsityö -lehtiä, ja niitä selaillessani löysin mukavannäköisen ohjeen. Ohje oli Debbie Bliss -langalle, ja koska en jaksanut lähteä sellaista tilaamaan tai etsimään, käytin kotimaista Novita Ńallea, joka soveltui ohjeeseen mainiosti. Lopuksi virkkasin rintaan vielä pari kukkasta.Tänä syksynä päätin tehdä uuden isomman työn itselleni. Pidän tunikoista, joten päädyin taas tunikaan (tai mekkoon jos sitä sillä nimellä haluaa mieluummin kutsua). Ohje löytyi Novita-lehdestä syksy 2011, mutta muokkasin sitä hieman. Ohjeen tunikassa oli hihat, itse tein hihattoman version. Ohjeen hihat näyttivät jotenkin mielestäni "tönköiltä". Lanka oli Novitan 7 veljestä.


Tunika, 7 veljestä