tiistai 7. elokuuta 2012

Elämäni ensimmäinen asuntomessuvierailu

Tämän vuoden asuntomessut ovat sen verran lähellä, että pakkohan siellä oli käydä. Ihan uteliaisuudesta.

Talot olivat toimivia, tilavia ja avaria.
Paljon suuria ikkunoita, joissa oli hyvin harvoin verhoja tai kaihtimia.
Säilytystilaa oli paljon.
Suuria vaatehuoneita, kodinhoitihuoneita ja pukeutumishuoneita, kuraeteisiä.

Monia pieniä kivoja yksityiskohtia jäi mieleen, mutta en tuntenut yhdessäkään talossa sellaista "wau, tällaisen minäkin halauaisin" -tunnetta. Moni talo ei tuntunut kovinkaan kodikkaalta. Sisustuksissa jäi päällimmäisenä mieleen runsas valkoisen, mustan ja harmaan käyttäminen. Ulkovärityksissäkin oli paljon valkoisia/mustavalkoisia taloja. Kuinka kylmiltä ja värittömiltä ne näyttävätkään talvella! Trendinä on myös näköjään lattiapinnoissa ja jopa seinäpinnoissa betonin käyttö - eräskin betonikylpyhuone ihan puistatti keskitysleirimäisyydellään. Mutta makuja on monia.

Kaikesta tästä johtuen minulle varmaan jäikin päällimmäisenä mieleen ne hieman värikkäämmät sisustukset. Minulla ei ollut kameraa mukana messuilla, joten kuvia en voi lisätä. Onneksi pienellä googlaamisella löytyin toisten mukavia blogeja, joissa oli hyviä kuvia. Laitankin siis linkkejä niihin ja asuntomessujen kohde-esittelyjen kuviin.

Kohde 8 oli Tampereen ev. lut. seurakuntayhtymän asunto oli sisustettu kierrättäen ja tuunaten. Mieleen jäi mm. yläkerran kartoilla tapetoitu seinä. Onneksi La Miimmiitan blogissa on hyviä kuvia juuri tästäkin kohteesta. Kurkatkaapas!

Toinen mieleen jäänyt talon oli Pikku puu. Se oli rakennuksena erikoinen, ja sisustus oli hankittu SPR:n Kontti-kirpputoreilta Tampereelta ja Joensuusta. Hauskasti oli vanhoja huonekaluja ja mattoja modernissa talossa - uutta ja vanhaa sopusoinnussa. Sieltä oli mukavia kuvia myös La Mimmiitan blogissa ja myös Tee-se-itse-naisen sisustusblogissa, joka löytyy täältä.

Deko-talon hyvinvointikodissa oli paljon käsitöitä, mm. palavirkattuja mattoja eri sävyissä monessa huoneessa. Tässä linkissä niistä yksi ja toinen.

Tervakukka-ekotalossa oli kivoja Pihlgren ja Ritolan tapetteja ja erikoisen luonnonmukainen piha.

Käsityöideoista jäi vielä mieleen valkoiset verhot, joihin oli ommeltu pieniä pitsiliinoja. En muista, mikä talo se oli, mutta löysin kuvan Kaikki mitä osaan-blogista.

Jämerä Loft 1-talossa olis sisutustajana Filayson. Sieltä jäi mieleen ihana ateljee ompelijalle ja vanhanaikainen mankeli. Ateljeessa oli myös tehty seinälle hieno kyllykkö kiinnittämällä monienlaisia erilaisia pikkulipastoja ja hyllyköitä sekaisin todella hienosksi kokonaisuudeksi. Finlaysonin sivuilta löysin kuvia myös näistä.

Tänään löysin vielä Päivis quilts & knits -blogin, jossa oli loistavia Kuvia

Tällaisia tunnelmia jäi mieleen.