keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Syyslomalla lakeuksilla (ja Tuurissa...)

Pieni tauko töistä on aina paikallaan, vaikka se olisikin vain kolme arkipäivää + viikonloppu. Tällä kerralla lähdimme lapsuuden maisemiin Pohjanmaalle. Tuuri on kätevästi puolen tunnin automatkan päässä ensimmäisestä tukikohdastamme, joten tälläkin kertaa ajelimme sinne.

Minullahan ei ollut tarvetta ostaa yhtään mitään, varsinkaan lankaa. Mutta ainahan se lankaosasto pitää kiertää joka tapauksessa. Tälläkään kerralla en päässyt ohi ostamatta mitään. Tyypillistä.

Ensimmäiseksi silmiini osui saksalaisen Gruendl-Wollen monivärinen Flower Color -lanka. Siitä oli kaupassa tehty mallitilkku, ja siinä on sellaisia nyppyjä, joista valmiiseen pintaan tulee kohokuvioita, pieniä "kukkia". Siitä kai nimikin. Yksi värisävy oli ihanan syksyinen. Siinä on keltaista, oranssia, vihreää, violettia ja mukana kulkeva ohut musta lanka. Kolmesta kerästä saisi huivin. Pakkohan sitä oli sitten ostaa... Mulla on yksi talvitakki, johon nuo värit sopivat hyvin. Niin ja se viimeksi ostettu Drops Alpaca... Jos siitä tekisi baskerin, sävyt sointuisivat yhteen.

Lankakerät


Valmis neulepinta


Lankaosastolta tuli mukaan myös yksi kerä seiskaveikkaa. Mukava tummanpunainen sävy oli tarjouksessa, ja sitähän tarvitsee aina vaikkapa raitalangaksi.

Sitten piti tietenkin kiertää kaupan muut osastot. Shampoota ja hoitoainetta, lapselle hanskoja, karkkia... Kirjaosastolla tuli eteen monta hyvää neulekirjaa. Pipo on pääasia -kirjaa harkitsin - taas - mutta nyt ei pipottanut tarpeeksi. Olen aina halunnut opetella tekemään pyöröpuikolla kaksi sukkaa kerralla, ja nyt vaan oli loman kunniaksi niin kukkaronnyörit löysällä, että ostin kirjan siitä aiheesta. Siinä on 17 ohjetta.Surullista on tietenkin se, että koko ajan tekisi mieli tehdä jotakin uutta, vaikka villatakkiprojekti on edelleen kesken. 

Viime talviset lapaset ovat kesken. 
Yksi paita on kesken. 
Patalappukirja odottaa kokeilua.
Neulottua jouluseimeä piti aloittaa täksi jouluksi. 

Mistä sitä aikaa taas taiotaan?