sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tilannekatsaus

Pitkästä aikaa on ollut sellainen päivä, ettei ole ollut yhtään mitään ohjelmaa. Ei suunnitelman suunnitelmaa. Ei edes keskeneräistä kirjaa. On siis ollut aikaa neuloa ja saada villatakin takakappale valmiiksi. Mutta kommelluksiahan siinäkin sitten tuli. Sohvalta noustessani painoin toisella kädelläni vahingossa KnitPron poikki. Voi harmituksen harmitus ja muutama risuaita, huutomerkki, prosenttimerkki, dollarimerkki ja loppuun ukkospilvi.

Katkennut KnitPro

No ei auttanut, pakko mennä puikkolaatikolle penkomaan. Onneksi löysin varastostani samankokoisen alumiinisen pyöröpuikon, ja sain sentään jatkettua neulomista joutumatta lähtemään kauppaan. Mieheni on kyllä sitä mieltä, että hän saa puikon korjattua, mutta saapa nähdä onnistuuko.

Sitten kun olin toipunut järkytyksestä ja aloin rauhoittua, huomasin pudottaneeni yhden silmukan ja neuloneeni sen jälkeen n. 10 cm. Arvaa harmittiko taas? Pääton, että nyt ei pureta, vaan lähdin poimimaan silmukoita. Se onnistuikin melko hyvin, mutta tuli aika kireän näköinen silmukkarivistö. Kai se siitä asettuu silittämällä tai hieman höyryttämällä tai venyttelemällä.

Olisi niin mukava saada villatakki valmiiksi, mutta nyt on ollut jotenkin erityisen rankka ja kiireinen syksy, hyvä jos iltaisin pari senttiä on jaksanut neuloa. No toisaalta, onhan se omasta priorisoinnista kiinni. Olen nyt kuitenkin päättänyt mieluummin  nousta sohvalta kuin jäädä joka illaksi paikoilleen neulomaan. On tullut käytyä jumpissa kolmella-neljällä tunnilla viikossa, kun ulkoilusää on ollut mitä on. Lisäksi viikonloppuisin on ollut synttärivieraita ja muuta menoa koko syyskuun ajan. Kolmesta lapsesta kahdella kun osuu synttärit syyskuulle. Eilen oli vielä yhdet vieraan, mutta nyt oli ihan vapaa päivä. E ole mennyt edes lenkille, enkä pihaa raivaamaan, vaikka sielläkin riittäisi puuhaa muutamaksi päiväksi.

Eilisille synttärivieraille tein suklaisen täytekakun, jonka täytteeksi tuli kermavaahtoon sekoitettua ranskanpastilli- ja mariannerouhetta. Päälle suklaakermaa ja ranskanpastilleja. Aivan taivaallisen ihanaa. Kyllä nyt taas saakin jumppailla, että saa edes murto-osan kertyneestä turhasta energiasta käytettyä.
Tänään siis sohvalla. Sydämen asialla pyörii taustalla digiboksilta, ja kaksi rakasta koriani esillä. Käsityö- ja kaukosäädinkorit.