lauantai 17. marraskuuta 2012

Sydämen asialla

Sydämen asialla on ollut pitkäaikainen suosikkisarjani televisiossa. Aloitin sarjan seuraamisen vuonna -95 tai -96 kun olin kotona esikoisvauvani kanssa. Sarja alkoi silloin pojan vauva-aikana ensimmäistä kertaa Suomen televisiossa arkiaamuisin klo 9. Siihen aikaan oli pojan aamupäivän ruokahetki, ja vauvan kanssa sohvalla makaillessani ja imettäessäni jäin koukkuun ihan ensimmäisestä jaksosta alkaen. Sarjan tapahtumat sijoittuvat 60-luvulle, ja taustamusiikki on todella hyvää 60-luvun nostalgista musiikkia.

Jossain vaiheessa lähetysaika vaihtui iltapäivään, ja niitä jaksoja piti aina nauhoittaa vhs-kasetille, jos ei ehtinyt katsoa silloin, kun se tuli. Vuosien varrella sarjaa on tullut moneenkin otteeseen uusintana, ja tänä syksynä se alkoi taas ihan alusta. Vaikka muistan monia jaksoja ennestään, jaksan yhä edelleen katsoa niitä uudestaan. Minua viehättää englantilainen huumori, erityisesti ylikonstaapeli Blaketonin legendaariset lausahdukset ovat välillä todella huippuja! Vuosien varrella sarjassa tapahtuu, kyläkonstaapelit vaihtuvat ja samoin kylähullut, mutta tunnelma pysyy samana, ja 60-luvulla pysytään, vaikka vuodet tuntuvatkin kuluvan. Sarja on lämminhenkinen, ja juuri sellainen, jota teinitkin välillä istahtavat kanssani katsomaan. Pientä jännitystä, mutta ei väkivaltaa. Hyvä voittaa aina. Sopivasti huumoria ja välillä romantiikkaakin. Suuria tunteita syntymien ja kuolemienkin äärellä.

Tällä uusintatakerroksella olen erityisesti kiinnittänyt huomiota sarjassa näkyviin neuleisiin. Henkilöhahmoilla on paljon käsintehtyjä neuleita ja asusteita, kuten varmaan 60-luvun maaseutukylässä sopii odottaakin. Olen joitakin bongauksia keräillyt iPadin ruutukaappauksella Yle-areenasta. Kuvien laatu ei ole kovin hyvä, mutta neuleet kuitenkin erottaa. Tässä muutamia poimintoja.

Nick ja Kate hienoissa neuleissaan.

Nickin palmokkoneuletakki

Katen kuvioneule
Katen sininen pörröneule

Davidin kalaneuletakki edestä...

... ja takaa

Kate ja vauvan neuletakki

Pikku Katie vaunuissaan aneulotun peiton alla

Maggie kirjoneuleessaan ja potilaansa ihanassa palmikkoneuleessa.