perjantai 22. helmikuuta 2013

Loma alkoi!

Hiihtoloma alkoi hieman tylsissä merkeissä: kaikki kolme lasta ovat flunssassa. Itse olen toistaiseksi oireeton, ja toivon todella, etten tätä tautia saa. Lomalla sairastaminen on kaikkein kurjinta sairastamista. Toivottavasti myös jälkikasvu on jo voiton puolella taudeissaan, jotta pääsemme myös isoäitejä tervehtimään kahdelle eri paikkakunnalle viimeistään loppuviikosta.

Käsityörintamalla on nyt melko hiljaista. Minulla on työn alla poncho Novitan Rustikasta, jota ostin syksyllä. Toinen kappale on valmis, ja toista ehkä kolmasosa. Ponchosta tulee paksu ja lämmin, tällaista palmikkoneuletta.
Kuvassa väri on hieman outo, mutta tässä lankakeräkuvassa ehkä aidomman oloinen.


Neulomisen lisäksi lukeminen on suuri intohimoni. En pysty nukahtamaan iltaisin, jos en lue edes vähän. Arkisin olen usein niin väsynyt, että luen ehkä pari sivua. Viikonloppuisin ja lomilla sitten sitäkin enemmän, kun ei ole kiire. Kävin eilen kirjastossa katsomassa, löytyisikö lomaksi jotakin mukavaa lukemista. Löytyihän sitä, tuli lähes runsaudenpula! Lainasin neljä kirjaa, ja hyllyyn jäi vielä monta, jotka olisin voinut ottaa.

Ensimmäisenä aloitin eilen illalla Alexander McCall Smithin kirjan "The Limpopo Academy of Private Detection".


Kirja kuuluu Naisten etsivätoimisto No. 1 -sarjaan, eikä sitä ole vielä suomennettu. Luen kirjoja sekä suomeksi että englanniksi, ja kirjastosta löytyy yllättävän hyvin myös englanninkieleisiä kirjoja. Välillä tilaan Amazonista kotiin englanninkielisiä kirjoja. Yritän kuitenkin välttää (enemmän) tavaran keräämistä, ja lainaan myös paljon kirjastosta. Välillä jätän omia kirjojni myös jonnekin löydettäväksi, eli vapautan kirjoja Bookcrossing-sivustolla. Nyt, kun olen ekopaastolla ja yritän vähentää ostamista, voisinkin taas pitkästä aikaa vapauttaa joitakin hyllyssäni olevia kirjoja, joita en enää tarvitse.

Toinen pitkäaikainen suosikkini ovat Donna Leonin dekkarit. Löysin kirjastosta myös uusimman komisario Brunetti-dekkarin englanninkielisenä. Sitäkään ei ole vielä suomennettu.Minulla olikin hyvä tuuri eilen!

Suurin ongelma onkin nyt se, että luenko vai neulonko? Minä en ole oppinut koskaan tekemään niitä yhtä aikaa, vaikka olen llä yrittänyt. Sivujen kääntäminen kun vaatii aina neuletyön laskemisen kädestä. Onko jollakin lukijalla hyvää ratkaisua tähän ongelmaan, paitsi äänikirjat?
Ehkäpä keskityn enemmän lukemiseen, ja sitten otan neuleen esiin, kun istahdan television ääreen. Tänään alkaa uusi BBC:n sarja "Kutsukaa kätilö", jota aion katsoa. Sen perään tuleekin heti "The Voice of Finland". Tänään taitaa siis olla enemmän neuleilta.

Mukavaa viikonloppua ja hiihtolomaa teille muille, joilla sellainen on.