sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Ompeluharjoituksia

Saimme joululahjaksi ompelukoneen. Se on hyvin yksinkertainen perus-Singer, jossa ei ole kaikkia hienouksia, mutta silti siinä on kaikki meidän ompelutarpeille tarvittavat toiminnot ja ehkä vähän enemmänkin. On suorat ja siksakit, napinlävet ja jousto-ommel, jopa pari koriste-ommelta. Minä en ole ikinä ollut innostunut ompelemisesta, kunhan nyt olen ikkunaverhojen suorat käänteet saanut vaivoin aikaiseksi. Kälyni vanha kone on palvellut uskollisesti, kunnes se noin vuosi sitten sammui lopullisesti.

Joulusta asti uusi kone on ollut laatikossaan odottamassa sopivaa hetkeä, joka tuli tänään. Tytär harrastaa keppihevosia, ja hän on tehnyt tähän saakka hevosensa käsin ompelemalla. Nyt pitäisi saada taas uusi heppa tehtyä, joten otimme vihdoin koneen ja käyttöohjeet esiin.

Kaikki sujui oikein helposti, lankojen pujottelu ja puolaaminen. Tytär sitten kokeili erilaisille tilkuille kaikkia eri ompeleita. Hyvin hurisi ja teki oikein nättiä jälkeä! Nyt on jo uusi hevonen leikattuna ompelua odottamassa.