perjantai 29. maaliskuuta 2013

Hyvää Pääsiäistä!

Pääsiäisaamun iloa odotellessa pieni väliaikapäivitys ekopaastosta, joka päättyy kohta.

Ekopaasto on sujunut hyvin.  
Karkkia on tehnyt mieli välillä enemmän, välillä vähemmän. 
Päätin jo etukäteen, että pidän karkkipäivän hiihtolomalla, ja se riitti.

Turhan ostamisenn välttäminenkin sujui yllättävän kivuttomasti, enkä edes keksinyt kovin paljon uutta tarvetta. Etukäteen pelkäsin,  että yhtäkkiä onkin paljon todella tarpeellista ostettavaa ja että tarpeellisen raja on hyvin liukuva.

Tarpeelliseksi osoittautui kahdet pikkuhousut ja yksi neuletakki sekä tietenkin ruokatavarat. Lapsille ostettiin myös pari vaatetta. Omaa neulettani perustelin sillä,  että kevään koittaessa minulla ei oikeasti ole yhtään iloisen keväistä ohutta neuletta. Ystäväni oli meillä pari yötä kaksi viikkoa sitten ja hän halusi käydä kaupungilla. Siinä sitten seuraksi tuli katseltua itsekin vaatteita. 

Kirjakaupassa oli myös houkutus, mutta sain kyseisen kirjan kirjastosta. 
Yhden virkkauskirjan ostin myös, kun sain Suomalaiselta kirjakaupalta 10 euron lahjakortin, joka oli voimassa rajoitetun ajan. Pitihän se käyttää...


En ostanut lankojakaan,  ja sainkin käytettyä monenmoista lankaa varastoistani pois. Innostuin taas virkkaamaan isoäidinneliöitä, ja tarkoituksena on oikeasti tehdä niitä nyt niin paljon, että saan aikaan riemunkirjavan peiton. 
Vuodentakaiset lapasetkin tuli valmiiksi ja lokakuussa ostettu lanka valmistui kaulaliinaksi.

Tästä ajasta opin ainakin sen, että harkitsen vielä tarkemmin kaikkea kuluttamista. 
Olen välillä melko spontaani hankintojen tekijä, mutta toisaalta en myöskään jaksa esim vaatteita etsiä kauaa. Jos mieluinen ja monikäyttöinen osuu sattumalta kohdalle,  on se yleensä myös osoittautunut hyväksi hankinnaksi.
Kohta lähdemme pääsiäisen viettoon lapsuudenkotiini. 
Oikein iloista ja riemullista pääsiäistä kaikille lukijoilleni!