lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kuinka saada 1,24kg trikookudetta tuhanteen solmuun viidessä minuutissa?

Valitettavasti en osaa antaa vastausta tuohon kysymykseen. Toteanpahan vaan, että helppoa se oli...
Olen jo kauan suunnitellut trikookuteesta virkkaamista. Monissaa blogeissa on näkynyt tosi kivoja mattoja ja koreja ja vaikka mitä. Enpähän vaan ole itse vielä kokeillut. Nyt päätin sitten kokeilla ja aloittaa jostakin pienestä korista.

Olin ostanut Lankamaailmasta yhden vyyhdin luonnonvalkoista kudetta, ja avasin teipit todella varovasti. Pidin vyyhtiä käsieni ympärillä ja pujotin sen tuolin selkänojan ympärille. Mutta joku ei mennyt oikein. Lankakiepit olivat jotenkin kierteellä. Yritin niitä availla, kunnes hetkessä minulla oli tällaista näkyä edessäni.

Minäkö joku käsityöharrastaja? Tällainen tumpelo, joka ei edes trikookudevyyhtiä osaa keriä sotkematta sitä täysin? Ajatukset olivat tässä vaiheessa täysin painokelvottomia. Mielessäni pohdin, minkä ihmeen takia en maksanut euroa enempää kilolta vaan siitä ilosta, että olisi ollut valmiiksi kerittyä kudetta. Stäkin olisi kaupassa ollut tarjolla.

En kuitenkaan antanut periksi, vaan aloin sitkeästi setviä sotkua.Tunti ja vartti myöhemmin minulla oli neljä sievää kerää trikookudetta. Huh!Sitten virkkukoukku käteen ja lopultakin sohvalle nauttimaan tunnin aikataulusta myöhässä päivän "Sydämen asialla"-jaksosta. Sen jälkeen alkoikin sopivasti "Kutsukaa kätilö", joten virkkaaminen sujui vauhdilla.Ensimmäinen kori valmistui illan aikana. Halkaisija 23 cm, korkeus 10cm. Aika kiva!
Aloitin illalla jo seuraavaa koria. Siitä tulee suorakaiteenmuotoinen kori sohvapöydän alatasanteella lojuville lehtikasoille. Pohja on jo valmis.

Nyt hylkään kuitenkin sohvani loppupäiväksi ja suuntaan ulos aurinkoon. Flunssa alkaa vihdoinkin olla siinä vaiheessa, että ainakin rauhalliselle kävelylle uskaltaa jo lähteä. Saan tänää rakkaan ystävän yökylään kahdeksi yöksi, ja lähdemme illalla hänen ja yhteisen ystävämme kanssa ulos syömään ja päivittämään kuulumisia. Mukava viikonloppu siis tiedossa!

Ihanaa aurinkoista viikonloppua sinullekin!