lauantai 2. maaliskuuta 2013

Lomaviikon lopussa

Meillä on ollut onnistunut hiihtoloma. Olimme ensin kolme yötä minun lapsuudenkodissani Etelä-Pohjanmaalla. Veljeni oli käynyt laittamassa lämmöt päälle, ja talo oli mukavan lämmin. Kotitaloni on nimittäin tyhjillään, sillä äiti asuu hoitokodissa. Haimme hänet yhdeksi päiväksi kotiin, ja se oli hänelle taas suuri elämys. Pengoimme komeroita, katselimme valokuvia, muistelimme vanhoja asioita. Löysin myös paljon vanhoja aarteita, minun vanhoja lapsuuden neuleitani, mutta niistä on tulossa oma postaus toisella kertaa.

Kävin hiihtämässä kotijärvellä ihanassa auringonpaisteessa. Varaston nurkassa uudempien suksien takana oli omat vanhat ensisukseni. Tällaisilla sitä minun lapsuudessani opeteltiin hiihtämään! Nämä olivat kyllä jo silloin vanhat. Seuraavat sukseni olivat jo sellaiset, joissa tarvittiin monot.
Samaisessa varastossa oli myös vanha potkukelkkani. Kävimme myös shoppailureissulla Keskisen ostosparatiisissa Tuurissa. Ekopaastolaiselle reissu oli aika vaikea, mutta selvisin siitä. Ostin lupaukseni mukaan vain tarpeellista, mm. kahdelle lapselle uudet farkut, edelliset kun ovat auttamattomasti liian lyhyet. Lankaosastollakaan ei tullut liian suuria houkutuksia. Viiden hengen perheen tullessa kassalle, minulla ei ollut yhtään mitään omia ostoksia. Uskomatonta, mutta totta!

Loppuviikoksi siirryimme anoppilaan länsirannikolle. Siellä saimme nauttia ulkoilmasta meren jäällä kävellen.

Venepaalut odottavat jo kevättä ja veneitä.


Kalasataman vajoja ilta-auringon paisteessa


Auringonlasku


Kaupungillakin kävimme, ja ekopaastolainen selvisi taas hienosti! Ekopaaston henkeen sopien kiersimme pari kirpputoria. Löysin toisesta kuin uuden Arabian Uunikokki-lasagnevuoan, jollaisen olen aikonut joskus hankkia. Ostin sen, koska kyse oli tarpeellisesta käyttötavarasta ja vieläpä kierrätetystä. Hinta oli kolmasosa kaupan hinnasta. Toisella kirpputorilla tuhlasin 2,30 euroa. Ostin eurolla virkkuukoukun ja toisella eurolla pussillisen lankakeriä.Sain mieheni sukat valmiiksi, eikä minulla ollut reissussa mukana muuta lankaa. Aloin siis virkata isoäidinneliöitä uusilla tarvikkeillani. Tytär halusi lisäksi askarteluihinsa kankaanpaloja, joita myytiin 10 sentillä kappale. Aikas hyvät ostokset ekopaastolaiselle.

Loman saldona oli siis mukavia hetkiä, paljon liikuntaa, paljon lepoa ja lasten isoäitien kanssa ajan viettämistä. Ehdin saada ponchon ja villasukat valmiiksi (ks. kaksi edellistä postausta). Tässä vielä pari neuletunnelmakuvaa lomaviikolta.
Miehen varrettomat sukat puikoilla. Huom. yksi erilainen puikko... Yksi knitpro oli pudonnut matkasta ja jouduin etsimään äidin varastoista yhden varapuikon.
Anopin kissa oli kiinnostunut lankakerästäni.