perjantai 22. maaliskuuta 2013

Murha Pemberleyssä?

Yksi kirjailijasuosikeistani on ehdottomasti Jane Austen. Olen lukenut hänen kirjojaan suomeksi ja englanniksi sekä katsonut elokuvia ja televisiosarjoja. Filmiversioista mielestäni paras on ehdottomasti BBC:n tuottama kuusiosainen "Ylpeys ja ennakkoluulo" -sarja vuodelta 1995. Siinä Mr. Darcya näyttelee Colin Firth, joka on minun ajatuksissani nykyään se ainoa oikea herra Darcy. Ylpeys ja ennakkoluulo taitaa muutenkin olla suosikkini Austenin kirjoista.


Olen aina ajatellut, etten halua lukea mitään muiden myöhemmin kirjoittamia jatko-osia Elizabethin ja herra Darcyn rakkaustarinalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kävin ystäväni kanssa kirjakaupassa ja näin siellä P.D. Jamesin kirjan "Death comes to Pemberley". Nimi kiinnitti huomioni, ja luin takakannen tekstin. Päätin siinä silmänräpäyksessä, että haluan lukea tämän kirjan. Kirjan tapahtumapaikkana on Pemberley kuusi vuotta ylpeyden ja ennakkoluulon tapahtumia myöhemmin.
Olen edelleen ekopaastolla, joten en ostanut kirjaa omaksi. Pyrin muutenkin välttämään kirjojen ostamista ja käytän mieluummin kirjastoa. Kotona sitten tutkin kirjaston kokoelmia, ja sieltähän kirja löytyi suomenkielisenä. Hyllyssä ei kuitenkaan ollut yhtään kappaletta, joten päätin tuhlata euron varausmaksuun ja varasin kirjan noudettavaksi täältä lähikirjastostani. Noutoilmoitus tupsahti sähköpostiini jo eilen, ja tänään kävin noutamassa kirjan.

Kirja on tuossa odottamassa, mutta en ole vielä malttanut aloittaa, minulla kun on toinen kirja vielä kesken. Uskallanko edes? Entä jos se pilaa kaiken? Voiko tuollaisen klassikkokirjan tapahtumiin tulla jatkoa? Toisaalta en malttaisi odottaa kirjan lukemista ja toisaalta en haluaisi edes lukea sitä.
Googlailin tässä jotakin tietoja kirjasta, ja löysin hyviä blogikirjoituksia ja arvosteluja aiheesta. Tässä linkki Järjellä ja tunteella-blogiin.

Nyt olikin vaihteeksi kirjapostaus, koska käsityärintamalla on niin hiljaista. Korien jälkeen otin esiin viime talvena aloittamani lapaset, ja päätin tehdä ne valmiiksi. Työ ei kuitenkaan oikein edisty, minä kun en edelleenkään oikein saa noita kirjoneuleita onnistumaan. Teen koko ajan liian kireää. Olisiko teillä jotakin vinkkejä? Vai pitääkö vain harjoitella lisää?