lauantai 18. toukokuuta 2013

Kevätneulomon kuulumisia

Opettajan kevääseen kuuluu vino pino kokeita, arviointia, kuluneen talven kasojen pöyhimistä ja ainakin itselläni ajoittaista voimien loppumista. Tämän kaiken vastapainoksi kevät on onneksi edennyt hurjaa vauhtia, ja on ollut kiva puuhailla ulkona. Toisaalta kaikki tapahtuu taas yhtä aikaa, joten kaikkea ei millään ehdi eikä jaksa. Onneksi kesälomalla ehtii sitten hoidella pihaa hieman paremmin.

Neuleita en ole juuri ehtinyt ajatellakaan, mutta on sohvallani sentään jonkinlainen keskeneräinen työ. Ostin taannoin Novitan Rosea eurolla kerä, ja siitä on tulossa huivi Novitan ohjeella. Tällaisessa vaiheessa olen nyt.


Huivi kiinnitetään edestä pujotusaukon avullaPitsineule etenee lyhennettyjen kerrosten takia eri tahtia, ja siksi en etene kovin nopsasti. Tässä yksityiskohta reunasta.Olimme viikko sitten toisella paikkakunnalla keppihevoskisoissa. Siellä oli luvassa odottelua, joten valitsin matkalle mukaan patalappuvirkkuun. Tytär valitsi minulle mukaan mieluisensa värit, keltaisen ja vaalean violetin. Patalappu on virkattu seiskaveikasta.


Keppihevoskisoissa tyttö osallistui ensin vauhdikkaaseen estekisaan. Ja myös kouluratsastuskisaan, johon tietenkin piti olla erilainen asu.Tänään puuhailimme ulkona koko perheen voimin, ja minä ehdin hieman valokuvatakin. 
Narsissit ovat ihania! 
Vuorenkilpikin on jo kukassa aurinkoisella paikalla.


Tarha-alpi lupaa ihanaa keltaista kukkamereä myöhemmin kesällä


Ja voikukkaa pukkaa sieltä sun täältä. Mutta on sekin kaunis. Tavallaan.


Lemmikit ovat yksi suosikkini, ja nekin alkavat jo kukkia. Ihanaa!


Pihassamme on nuori omenapuu. Mahdammeko tänä vuonna saada omenia?


Naapurin ja meidön välillä on aronia-aita, joka on kuollut reilun metrin matkalta. Tänään istutimme uusia taimia aukkokohtaan.


Tytär tyhjensi leikkimökin, jossa toimii myös Keppihevostalli Tähtisumu. 
Tavarat ulos, lattian pesu ja turhat tavarat pois.Keskimmäinen lapsista sai maalata roskistelineen ja postilaatikkotelineen kuluneita valkoisia osia.


Esikoinen valjastettiin pation pesuun.Minä siivoilin kukkapenkkejä ja taistelin vuohenputkea vastaan. 
Kävin välillä kahden tunnin sauvakävelylenkillä naapurin kanssa. 

Minulla alkoi pihan lisäksi kukkia myös puhelin, kun hankin siihen tällä viikolla uuden kukkaisen suojakotelon. Kävin myös kenkäostoksilla, ja ostin ihan vahingossa samalla kukkaisen mekon. 
Kyllä nyt kevättää!Ihanaa kevätviikonloppua teille kaikille.