keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Lempisarjojen neliöitä

Odotettu kesäloma on alkanut ihanassa säässä, ja aika on kulunut enimmäkseen ulkona. Iltojen viilennyttyä olen vetäytynyt sohvalleni katselemaan digiboksilta suosikkisarjojani, ja samalla huiviprojekti on edennyt hiljakseen. Kolme patalappua on myös valmistunut, mutta niistä sitten kun saan langat pääteltyä.
Sydämen asialla jatkaa edelleen joka päivä televisiossa, mutta nyt alkaa olla taas ainakin viikon jaksot katsomatta. Löysin iPadini kuvista tämän vanhan kuvan Maggiesta ja isoäidinneliöpeittoon kääritystä vauvasta. Maggie on jo poistunut koko sarjasta ajat sitten, mutta olin ottanut kuvan talteen. Välillä jaksoissa vilahtaa kivoja neuleita. Joskus etsin ko. kohdan Yle Areenasta ja nappaan kuvan talteen ruutukaappauksella, useinmiten se unohtuu. Eli tämän postauksen kaikki kuvat on Ylen lähetyksistä ruutukaapattuja, oli sitten luvallista tai ei...
Tässä viikon sisällä on kuitenkin tullut sellainen jakso, jossa yksi päähenkilöistä pääsi pitelemään lankavyyhtiä.
Alf vieraili tätinsä luona vanhainkodissa, ja oli kuuliaisesti apuna langan kerimisessä. Jätin kuvaan tekstityksenkin, koska se kuvastaa hyvin Alfin tuntemuksia tuossa tilanteessa, ei tainnut olla ihan mielipuuhaa...

Työkaveri Miken saapuessa sattumalta paikalle, miestä tietenkin nolottaa, eikä kaverin vitsailu olisi toivottua.
Tädillä itsellään on kiva neuletakki tuossa kerimiskuvassa, joka näkyy vielä alla olevassa kuvassa. Mutta on hänellä toinenkin, vihreä neuletakki. Molemmissa kuvissa tädillä on myös neuletyö kädessä.
Vanhainkodissa on muitakin asukkaita, ja tuolin selkänojalla hieno peitto. Tässä pelataan Scrabblea, joka on yksi suosikkipeleistäni. Pelailen jatkuvasti englanniksi scrabblea vastaavaa "Words with friends"-peliä puhelimellani, välillä tuttujaja välillä täysin tuntemattomia vastustajia vastaan.

Toinen suosikkisarjani on "Hakekaa kätilö". Siinä puetaan vaivoja usein itse neulottuihin ja ommeltuihin vaatteisiin. Eilen illalla katsoin viime perjantaina tulleen viimeisen jakson sarjasta. Siinä oli isoäidinneliöpeitto näkyvästi esillä sekä tekeillä että valmiina.
Yhden hoitajatoverin synnytyksen lähestyessä muut päättivät tehdä tilkkupeiton. Tässä hoitajat neulomassa. Outoa vaan, että tässä neulotaan yksiväristä neulepuikoilla, vaikka peitosta tuli virkattu ja kirjava isoäidinneliöpeitto... Olikohan niin, että tämä oli helpompi opettaa näyttelijöille vai oliko ohjaajalla hieman puutteita käsityötietämyksessä?


Loppuvaiheessa odoteltiin yhdessä hermostuneena uutisia sairaalasta ja juotiin tietenkin kuppilaupalla teetä, kuten englantilaisilla on tapana. A nice cuppa ja neliökasa taustalla.
Sitten käytiin tositoimiin kokoamaan peittoa. Pala palalta.
Pyhässä hiljaisuudessa. Ommellen ja rukoillen.Kaikki yhdessä


Peitto pakettiin ja sairaalaan.
Dramaattisesta synnytyksestä toipuvan äidin päälle.

Vauva kainaloon
Loppu hyvin, kaikki hyvin.
Ja loppuun vielä kosinta toisaalla. Harmi, että sarja jää tauolle.