maanantai 17. kesäkuuta 2013

Vain elämää ja käsitöitä

"Vain elämää" oli varmaan viime syksynä yksi suosituimmista kotimaisista televisiosarjoista. Minäkin katsoin sitä toisesta jaksosta alkaen ja pidin kovasti. Olin ensin hieman ennakkoluuloinen ohjelman suhteen, sillä siinä ei ollut ketään erityistä suosikkiartistiani, ja ajattelin ettei se nyt niin hyvä ohjelma voi olla. No väärässä olin. Jäin heti koukkuun. Olen postannut aiheesta lyhyesti jo aikaisemmin täällä. Silloin keskityin enemmän yhden sarjassa esitetyn laulun sanoihin.

Ohjelman yksi suuri plussa oli se, että esiintyjät puuhailivat jokaisessa jaksossa aina jotain muutakin kuin musiikkia. Samalla he jutustelivat ja tulivat tutuiksi sekä toisilleen että meille katsojille. Samoin heidän musiikkinsa tuli tutuksi aivan eri tavalla. Minulta ainakin karisi moni ennakkoluulo ohjelman myötä. En esimerkiksi tiennyt, että Kaija Koolla oli niin hyviä kappaleita, tai että Cheekin rap-musiikki kuulostaisi niin hauskalta jonkun muun esittämänä. Aivan loistava ohjelmaformaatti, joka kaatoi musiikkityylien raja-aitoja.

Erityisesti minulle jäi mieleen se toinen jakso, joka oli minulle ensimmäinen kosketus sarjaan. Siinä oli pääosassa Erin, ja hänen johdollaan koko joukko päätyi tekemään käsitöitä. Harmittelin joskus, etten ehtinyt tehdä jaksosta postausta tänne ennen kuin se hävisi ruutu.fi:stä. Nyt sarja on onneksi uusintakierroksella ja sain näpättyä kuvia tästä jaksosta.
Aluksi Erin kertoi, että hän tekee paljon käsitöitä, mutta että hänellä jää usein työt kesken (voi, miten tuttua...). Hän esitteli muillle keskeneräisiä käsitöitään ja pyysi toisia tekemään hänen kanssaan töitä valmiiksi.

Ensin esiteltiin keskeneräisiä töitä.Niitähän riitti.
Erityisesti miehet tuntuivat aluksi olevan hieman hämillään. Oli kuitenkin hauska nähdä, että lopulta kaikki alkoivat tehdä jotakin - kukin taitojensa mukaan. Jonne Aaron muisteli, kuinka oli mummonsa kanssa virkannut. Hän ei kuitenkaan muistanut, kuinka se virkkaussilmukka tehdäänkään - onneksi Neumann osani auttaa. Jari Sillanpää ei muistanut koskaan tehneensä käsitöitä. Lopulta kaikki kuitenkin ahkeroivat. Joku ompeli nappeja, toinen päätteli lankoja. Kaija Koo ja Katri Helena neuloivat. Erin itse virkkasi ja neuvoi.


Vauvan tossuista puuttuui nappeja.Niitä alettiin laittaa paikalleen miesten voimin. 
Neumann etsi sopivia nappeja ja suunnitteli,  Jonne Aaron toteutti.


Taustalla äskeisessä kuvassa jo näkyikin, kuinka Katri Helena alkoi tehdä puuttuvaa peukaloa keskeneräisiin lapasiin.
Ja näin nätit lapaset tuli valmiiksi!Kaija Koo tarttui puikkoihin ja jatkoi keskeneräistä huivia.Jari Sillanpää ei tiennyt käsitöistä mitään.Mutta Erinin keskeneräisen laukun hihnan hän sai ommeltua yhteen.Lopputulos miellytti Eriniä kovasti! Ja tuohon voisi vielä laittaa vaikka jonkun koristeen...  Neumann keksi, kuinka virkkaussilmukka tehdään.Erin yritti näyttää myös, kuinka neulotaan.
Erinillä itsellään oli hieman suurempi virkkaushomma.Kaikki työn touhussa!
Oli ihana nähdä, miten kaikki näyttivät käsityön parissa niin iloisilta ja rennoilta. Hiljattain postasin YLE:n uutisen, kuinka käsitöiden tekeminen saa ihmisen voimaan paremmin. Minusta se näkyi tässä jaksossa, jossa kaikki olivat iloisesti tekemässä käsillään jotakin.


Onnistumisen iloa!Leppoisaa yhdessäoloa!Iloista ilmettä!
Iloisia käsityöhetkiä sinulle ja minulle ja mahdollisimman monelle muullekin!


Kaikki kuvat ruutukaappauksia Nelosen sarjasta "Vain Elämää"
1. tuotantokausi, 2. jakso