keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Lasinalusia

Kesä on ihmisen parasta aikaa!
Voi vaikka istua rannalla ja kirjoitella hiekkaan.


Reissussakin on oltu, kuten edellisistä postauksista olette saaneet lukea. Lomailun lomassa on tullut vähän virkattuakin, mm. autossa ainakin silloin kun en itse ole ajanut. Säätkin oli sen verran koleita, että iltoja on istuttu myös vierailla sohvilla virkkuukoukun kansssa.

Otin mukaani reissulle neljä eriväristä Blend Bamboo-kerää ilman mitään suunnitelmia. Ajattelin, että ainakin nyt tiskirättejä tai patalappuja voisi virkata. Mutta niihin oli nyt tullut mitta täyteen eikä enää huvittanut tehdä yhtäkään. Keksin sitten, että lasinalusiahan voisi tehdä, meillä kun lapset tapaa juoda usein vettä ja lasit jäävät pöydälle. Sitten kysellään, että mikähän on mun lasi... Jos olisi eri värisiä lasinalusia, niin jokaisella voisi olla vaikka oma väri eikä aina tarvitsisi ottaa uutta lasia kaapista.

Tuumasta toimeen siis. Mallia etsin perinteisellä tavalla, eli googlen kuvahakuun sanat virkattu lasinalunen, ja sieltähän niitä ideoita löytyi. Löysin mieluisen kuvan, ja aloin virkata ihan omasta päästä jotakin samannäköistä. Pylväitä viisi kerrosta ja sitten reunaan kahdeksan pylvään ryhmiä.


Näistähän tuli ihan kivoja!


Mutta meitä on viisi ja värejä oli mukana vaan neljä... Mitäs nyt? Kaiholla muistelin kotona olevia eri värisiä keriäni. No onneksi kyläillessä löytyy muidenkin nurkista jämäkeriä, ja sain pari pientä ohutta villalankakerää käyttööni. Eli pari lasinalusta lisää. Suunnilleen samankokoisia tuli, vaikka lanka olikin erilaista.


Miltähän nämä näyttävät käytössä?
Innostuin sitten kuvaamaan alusia erilaisten vanhojen lasien kanssa.
Aluksi hienommat lasit, joista voisi tarjota vaikkapa tervetuliaisjuomat!Vesilasiksi jotain vihreää.


Lapsena oli juhlaa, kun nämä korkeat lasit katettiin synttäreillä limsalaseiksi.


Jälkiruokaliköörit vaikkapa näistä.


Ja vähän jäätelöä tai jotain muuta herkullista jälkiruokaa.


Täytyy pitää huolta riittävästä nesteytyksestä nyt, kun on jotain, mille lasinsa asettaa! Näitä taitaa tulla vielä paljon lisää, on ne niin nopeita ja kivoja virkata! Seuraavaksi pitäisi keksiä, mitä sitä sitten seuraavaksi tekisi. Vai jatkaisiko vaan hiekkaan kirjoittelua ja lomailua?

3 kommenttia:

  1. Oikein mukavan näköisiä alustoja.

    VastaaPoista
  2. Kauniita lasinalusia :) Noitahan voi käyttää vaikka kahvikupin ja lautasen välissä....on kivan näköinen ja eipä kahvikuppi heilu :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.