lauantai 31. elokuuta 2013

Siivouspäivän inspiraatio

Käykö kenellekään muulle ikinä niin, että kun pitäisi siivota kunnolla niin alkaakin sitten setviä jotakin kasaa päätyy järjestelemään pitkäksi aikaa jotakin koko kodin yleissiisteyden kannalta melko epäolennaista paikkaa? Minulle kävi eilen juuri niin.
Setvin olohuoneen kasoja, että mahtuisin imuroimaan, ja löysin aika monta siellä täällä lojuvaa lankakerän vyötettä. Päätin sitten saman tien viedä ne sinne, missä muutkin vyötteet ovat. Siellä sitten tajusin, että näitä vyötteitä on muuten tässä laatikossa ainakin miljoona ja ne on ihan sikin sokin. Sitten päädyinkin lajittelemaan vyötteeitä ensin lankaalaadun mukaisiin kasoihin, ja sitten kävin ne läpi lankalaatu kerrallaan. Kirjoitan yleensä aina vyötteeseen värin tai sen projektin, mitä siitä teen, samalla kun aloitan uuden kerän. No nyt heitin kaikki sellaiset pois, josta oli tallella monta saman värierän vyötettä. Sitten pohdin vähän aikaa, että pitääkö näitä edes säilyttää. Päädyin kuitenkin säilyttämään, mutta samalla mietin koko ajan jotakin järkevämpää systeemiä.
Minulla on kaikki printatut ja kopioidut irralliset neuleohjeet yhdessä mapissa, ja ajattelin, että olisi kätevää laittaa vyötteetkin talteen samaan mappiin. Kauppareissulla sitten katselin kirjakaupassa muovitaskuja ja löysin keräilykorttien säilytystaskuja, joissa on kansio rei'itys. Nehän oli justiinsa sopivat! Yhdellä sivulla on yhdeksän lokeroa, joihin vyötteet sopivat aika mainiosti.


Kansiossa ne näyttävät nyt olevan oikein mainiossa järjestyksessä!
Hyvä minä!


Vielä kun saisi muun kodin ojennukseen, mutta tämähän on tärkeintä...

1 kommentti:

  1. Se on kyllä ihan vihon viimistä hommaa, että kun vähän pitäis yleissiivousta tehdä, niin jymähtääkin järjestelemään jotain ihan muuta. Onneksi niin ei kuitenkaan aina käy, vaan joskus pääsee ihan suoraan imuroimaan niin kuin on ollut aikomuskin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.