lauantai 17. elokuuta 2013

Sukkia uudella tavalla

Olin tällä viikolla lankakaupan järjestämällä kurssilla, jossa opeteltiin neulomaan kaksi sukkaa kerrallaan kärjestä aloittaen Magic loop-tekniikalla. Minulla on aiheesta kirjakin, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi lukea sitä ajatuksella ja opetella tekniikkaa. Nyt oli mukavaa istua iltaa viiden neulojan ja kahden lankakaupan tädin kanssa yhteisen pöydän ääressä rupatellen ja opetellen.

Ostin langat paikanpäältä, ja kyseessä oli Lang Touring-lanka. Valitsin syksyisen ruskan värin, josta tuli mieleeni pihlajanmarjat.Vaikenta oli silmukoiden luominen magic cast on-tekniikalla. Opettaja näytti sen minulle kädestä pitäen useamman kerran, koska se tuotti minulle päänvaivaa ja moninkertaista purkamista, mutta onnistuinpa lopuksi ja pääsin alkuun.


Aluksi en osannut millän kuvitella, että tästä tulisi sukkapari.
Mutta muutaman kerroksen jälkeen ne alkoivat jo näyttää tossun kärjiltä.Hetken päästä bikinien yläosalta tai kissankorvilta...

Ja projektin edetessä alkoi jo hahmottaa, että kyllä siitä sukkapari voi hyvinkin syntyä. 

Kahden lankakerän kanssa en oikein meinannut osaa olla, ja sainkin aikaan monta monituista solmua. Kiitin onneani, että en aloittaessani päättänyt tehdä raitasukkia. Tällä tekniikalla EI missään nimessä ikinä mitään kirjoneuletta!Kiilalisäysten alkaessa alkoi tuntua, että kaikki on vinksin vonksin... Yleensähän tehdään kiilakavennuksia, mutta nyt lisäyksiä. Muutenkin koko kantapää tuli tehtyä vaan ohjetta lukemalla, ja vasta kun eka oli valmis, aloin tajuta, mitä oli tullut tehtyä. Emme ehtineet yhdessä opettajien kanssa kantapäähän saakka, mutta he näyttivät tekniikkaa ja suomensivat ohjeesta hankalia kohtia. Selvisinkin kantapäästä yllättävän hyvin yksinäni.

Loppujen lopuksi sukat onnistuivat hyvin, ja ne istuvat jalkaani mainiosti! 

Lanka: Lang Touring
Puikot: 4,5mm pyöröpuikko, aluksi 80cm kaapeli, jonka vaihdoin pidempään kotona. 


Lähetä kommentti