maanantai 2. syyskuuta 2013

Doctor Who ja sukkasato

Sukkasato on alkanut ja sain minäkin ensimmäisen päivän iltana aloitettua ensimmäisen parin. Tässä taannoin esittelin sukkalankavarastojani ja olin varma, ettei lankaa tarvitse ostaa yhtään lisää. No kuinkas sitten kävikään?

Lähipiirissä on Doctor Who-faneja, ja siitä se idea sitten lähti... Pitäisi saada aikaan Tardis-sukat, eikä mitään sopivaa sinistä tietenkään ollut varastossa, joten taas piti ostaa lankaa. Onneksi selvisin kerällä tummansinistä Nallea.

Tardis on Doctor Who-televisiosarjan avaruusalus ja aikakone, joka näyttää "poliisipuhelinkopilta" eli siis tällaiselta. Kuvan nappasin englanninkielisestä wikipediasta.Onneksi Ravelrysta löytyi tardis-hakusanalla monenlaisia ohjeita ja kaavioita. Päädyin sitten katsomaan niistä mallia ja piirtämään oman kaavioni yhdistelemällä ideoita ainakin kolmesta eri sukkaohjeesta. Ne kaikki Ravelryn ohjeet olivat nimittäin 72-80 silmukan sukkiin, joten oli pakko pienentää. En millään jaksanut aloittaa tekemään niin ohuesta langasta. Päädyin Nalle-langan kanssa 66 silmukkaan, johon sain mahdutettua Police box-tekstin kahteen kertaan. Reilunkokoinen varsi tulee, mutta toisaalta mun kirjoneuleeni taitaa olla aika tiukkaa. Näyttäisi olevan tämä alku kuitenkin ihan ok. Kavennan sitten kuvion loputtua muutaman silmukan.

Eli sukkasadon ensimmäinen pari on nyt tällaisessa vaiheessa.
Katsotaan, mitä tästä tulee!
Raportoin sukkasadon heinälatoon vasta, kun projekti on valmis.


1 kommentti:

  1. Tardis-sukkia minunkin pitäisi nuorisolle neuloa, ostin jo tardiksensinistä Maijaa.. ;o))

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.