torstai 24. lokakuuta 2013

Syysloma

Vuorotteluvapaalla ollessa koulujen syysloma tuntui melko erilaiselta. 
Yleensä sitä laskee päiviä ja on todella loman tarpeessa, vaikka lomaa olisikin vain kolme koulupäivää. Tällä kerralla oli lähinnä kivaa, että muullakin perheellä oli muutama päivä vapaata.

Olimme kovasti toivoneet pääsevämme johonkin pikku reissuun, mutta siinä vaiheessa kun kohdetta vielä pohdittiin, tuli tieto anopin pienestä operaatiosta juuri syysloman aikaan. Hän kun asuu yksin ja tarvitsi saattajaa ja hieman kotiapua, niin suunnaksi valikoitui sitten anoppila. 
Ei huono sekään, vaikka jälkikasvun mielestä liian tavanomainen. 
Siellähän me aina ollaan.

Loman mukavinta antia oli jälleen kerran kiireettämyys, yhdessäolo ja tietenkin kissojen silittely. 
Sitä kun ei voi kotona tehdä. 
Tämä yksilö viihtyi parhaiten sohvan selkävojan takana ikkunalaudalla. Tämä taitaa olla moderni versio uuninpankosta, sillä heti alapuolella hohkaa lämpöpatteri. Hyvin kissamainen paikka siis. 
Tässä sitä oli mukava ottaa vastaan silittelyä ja kehrätä.Lomalla tulee yleensä ulkoiltua paljon, ja se oli toiveena tälläkin kertaa. 
Valitettavasti vaan sää oli suuren osan ajasta todella kurja. 

Reissun aikana näimme syksyn ensimmäiset lumetkin, ja anopin kukkamaat peittyivät valkean vaipan alle - ainakin osittain. 
Sitkeästi nämä ovatkin kukkineet pitkälle lokakuuhun.


Kesästä muistutti kukkien lisäksi lintujen syöttöpaikka. 
Juhannuksena nautimme tästä laatikosta lasilliset mureiden pihvien kera, nyt siitä saavat linnut kauranjyviä. Ohje taitaa olla niksi-Pirkasta.


Reissussa sain valmiiksi myös yhdet perus-villasukat. Nämä on kudottu tilauksesta ystäväni teinipojalle. Päävärinä on rakastamani suklaanruskea 7 veljestä. Raidoitin sitä ruskeakirjavalla tweedillä ja laitoin varsiin tehosteväriksi kirkasta sinistä. 

Poikkesin myös salaisessa maalaiskaupassani, jossa oli edelleen hyllyssä tuota kaunista ruskeaa, vaikka se onkin jo poistunut Novitan valikoimista. Nyt on taas kaksi kerää lisää jemmassa. Harmittaa aina, kun joku hyvä väri poistuu valikoimasta! Perussukat, koko 41-42
Lanka: 7 veljestä ruskea, sininen ja tweed (kaikki viime talven värejä)
Puikot: 3,5 mm