maanantai 7. lokakuuta 2013

Versuchungen

Se on saksaa ja tarkoittaa kiusauksia. 
Niitä osui tielleni tänäänkin, vieläpä tavallaan saksaksi.

Saksassa opin monia asioita. Yksi kiusaukseksi luokiteltavista asioista on marmeladin laittaminen leivän päälle. Nykyään sunnuntaiaamun luksusta onkin tehdä jälkiruuaksi paahdettu marmeladileipä. Makeanhimon iskiessa päiväkahvillanikin pullan korvaa usein marmeladileipä - ja se leipä on ruispalaa tai -puikulaa. Aaah!

Tämä kiusaus tuli vielä vaikeammaksi vastustaa, kun aikanaan Lidl saapui Suomeen. Sieltähän saa hyviä saksalaisia marmeladeja edullisesti. Lidl onkin osoittautunut muutenkin oikeaksi herkkuaitaksi. Harvoin sieltä tulee normiruokaa ostettua, mutta herkkuja sitäkin useammin. Esimerkiksi niitä paksulla suklaalla kuorrutettuja Choco-Leibniz -keksien kopioita tai mini-suklaasuukkoja. Joskus saksalaisen ruuan teemaviikoilla sieltä saa jopa Spätzleä ja monia muita saksalaisia ruokia.

Lopullinen niitti sille, että ikinä saisin painoani laskemaan, oli lähi-Lidlini uusi paistopiste. Yksi suuri saksalaisherkkuni ovat Brezelit, joita myös nimillä Bretzel, Brezl, Breze tai Brezerl kutsutaan. Nämä ovat ihan liian hyviä, ja nyt niitä saa tuoreina tästä ihan läheltä!


Kuva: Wikipedia


Mutta tänään kiusaukseni saksalaiskaupassa liittyvätkin paremmin tänne Sohvaneulomon perusaiheisiin. Pystyin kävelemään paistopisteen ohi pysähtymättä, marmeladiakin on vielä jääkaapissa ennestään, enkä edes mennyt karkki- tai keksihyllyille. Tänään siellä nimittäin oli käsityötarvikkeita!

Sorruin kiusaukseen ja ostin kokeeksi pussillisen sukkalankaa, joka on 75% superwash-villaa ja 25% polyamidia. Käteen lanka tuntuu ihan mukavalta, mutta katsotaan sitten mahtaako se kestää mitään. Pitää ainakin kokeilla! Tämä neljän kerän pussi maksoi 5,99€.

Pakkauksessa oli mukana sukkaohjeet ja kokotaulokot tälle langalle, joka on aika ohutta. Pakkausselosteen mukaan näistä pitäisi saada aikaan kaksi sukkaparia. Nuo yksiväriset siniset kerät ovat muuten samaa väriä oikeasti, kuva vaan saa toisen näyttämään erisävyiseltä. Reunimmainen näyttää kuvassa oikealta väriltä. Lankoja oli myös ainakin puna- ja ruskeasävyisissä paketeissa.Langan lisäksi ostin setin neulomistarvikkeita, koska tällaisia pieniä juttuja aina tarvitsee ja ne ovat yleensä aina hukassa. Tämä setti maksoi 2,99€  ja siinä on: 
- 4 silmukkamerkkiä
- 3 alumiinusta silmukkaneulaa
- 2 puikkoon kiinnitettävää kerroslaskuria, joissa on kaksipaikkainen laskuri
- 1 puikkomitta
Näiden lisäksi ostin kolmen virkkuukoukun pakkauksen, joka maksoi 1,99€. Tässä on koukut kokoa 2, 2,5 ja 3. Näissä on muovinen varsi, joka tuntuu käteen ihan mukavalta.Sitten sorruin vieä yhteen kiusaukseen, joka oli 2,99 euron hintainen neulontarengas. 

En vielä tiedä, mitä tällä teen leikkimisen lisäksi, mutta onhan tätä hauska kokeilla. Olisikin mukava saada kommentteja, jos joku teistä lukijoista on joskus käyttänyt neulontarengasta. 

Voiko sillä oikeasti tehdä jotakin ja onko siitä mitään hyötyä? 
Minä uhrasin nämä kolme euroani kyllä ihan uteliaisuuttani.

Auf Wiedersehen und schönen Tag noch!8 kommenttia:

 1. Pitää sanoa kuten siinä mainoksessa "järki käteen ja ostoksille", mahtaviin kiusauksiin sorruit, kiinnostaa tuo neulontarengas, ei kai sillä nyt sentään sukka voi tehdä vaikka kuvassa siltä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä pakkauksessa on ohjeet sukallekin, kantapään teko ja kaikki. Mutta en kyllä ihan tajua ohjetta kun sitä lueskelin. Pitää ottaa joku lankakerä ja kokeilla miten tuo toimii. Siis sitten kun tämä nyt tekeillä oleva sukkapari tulee valmiiksi :-)

   Poista
 2. Kävin itsekin pienillä lanka ja puikko-ostoksilla Lidlissä. Piti mennä heti käymään kun kauppa aukesi, ettei vaan jää ilman.:)

  VastaaPoista
 3. huomasin että olet myös sortunut neulontarenkaaseen. kyllä sillä sukan saa tehtyä, kantapäänkin vaikka epäilin, toinen sukka itsellä menossa.

  VastaaPoista
 4. jos neulerenkaasta innostut niin suosittelen kokeilemaan isoa pyöreää jolla saa tehtyä pipoja ja suorakaiteenmuotoista esim kaulaliinojen neulontaan.
  http://www.margaretha.net/butik/default.asp?pf_id=FI-499749&dept_id=FI-189

  http://www.margaretha.net/butik/default.asp?pf_id=FI-488072&dept_id=FI-189

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! En ole vielä ehtinyt "leikkiä" renkaalla, mutta hyvä tietää sitten kun siihen ryhdyn. Meinaa vaan olla taas vähän liian monta rautaa tulessa :-)

   Poista
 5. vähän sama mullakin, vanhan kaapin entisöintii, rottinkipunontaa, mosaiikkitöitä. kesä meni nopeasti vauvan peittoja suorakaiteen muotoisella tehdessä. nyt ei kummipoika palele kovillakaan pakkasilla:)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.