tiistai 8. lokakuuta 2013

Viininpunaista

Lankavarastossani oli joskus kauan sitten ostettua viininpunasävyistä 7 veljestä polkkaa ja tästä tunikasta jäljelle jäänyttä yksiväristä viininpunaista.

Polkan yksi raitaväri oli ihan samaa kuin tuo yksivärinen, ja olen jo kauan ajatellut, tehdä näistä kahdesta sukat. Nyt sain ne valmiiksi.Facebookin Voihan villasukka-ryhmässä on moni tehnyt sellaisia raitasukkia, joissa kolmen kerroksen raidoissa aina kahdella ensimmäisellä kerroksella nostetaan joka neljäs silmukka neulomatta.Tällä tavalla raitasukkiin saa aika kivan eläväisen pinnan ja raitoihin tulee pientä vaihtelua. Minäkin päätin kokeilla tätä tekniikkaa, ja tässä näkyy tulos lähikuvissa.
Minusta tämä neulepinta on todella kaunis - ja helppotekoinen!


Tein varren suut, kantapäät ja kärjet jälleen kerran yksivärisellä. 
Aika kivat näistä tuli!Olin ajatellut, etten sen kummemmin yritä kohdistaa raitoja. Kantapään yläpuolelle kuitenkin sattui tulemaan ensimmäiseen sukkaan samaan väriä sekä kuviolangalla että yksivärisellä. Ajattelin, että tulee liian hölmön näköiset jos noin leveä yksivärinen raita tulee vain toiseen. Oli sitten pakko keriä ja etsiä toiseen sukkaan samanlainen aloituskohta, ja aika hyvin ne värit menivätkin kohdilleen.


Sukat naiselle, koko 41
Malli: Raitasukat nostetuilla silmukkaraidoilla, idea Facebookista
Lanka: 7 veljestä polkka ja yksivärinen, molemmat vuosikertajämiä
Puikot: 3,5 mm

8 kommenttia:

 1. Ompa kauniita molemmat. Minäpä kokeilen myös tuota raitasukka ideaa, näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat, tämä menee varmasti jossain vaiheessa kokeiluun.

  VastaaPoista
 3. Voi miten nätit sukat. Pitänee itsekin kokeilla, kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos positiivisista kommenteistanne! Näiden jälkeen on mukava laittaa seuraavat sukat puikoille. Jos joku meinaa kokeilla tuota mallia, niin silmukoita kannattaa laittaa neljällä jaollinen määrä. Joustimen jälkeen yksi kerros oikein joustimen värillä, niin saa nuo nostetut silmukat nätisti mukaan. Kannataa myös miettiä, että nuo päällisen nostetut silmukat tulevat symmetrisesti keskelle sukkaa

  VastaaPoista
 5. Todella kaunsi tunika!...ja kauniit on sukatkin :) Tuota mallia pitää joskus kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
 6. Ihanat sukat! Mallia voisi joskus itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Kauniit! Taidanpa itsekin kokeilla noin.

  VastaaPoista
 8. On kyllä kauniit sukat! Minä olen neulonut sellaisia, missä vain joka toisella kerroksella tuo silmukka otetaan neulomatta. Täytyypä kokeilla tuotakin.
  Mekkokin on nätti!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.