torstai 14. marraskuuta 2013

Hevostytön sukat

Tyttäreni harrastaa ratsastusta - sekä oikeilla hevosilla että keppihevosilla.


Siispä jotakin hevosaiheista piti keksiä myös uusiin villasukkiin. Hyvinhän nuo sopivat muiden ratsastusvarusteiden joukkoon!


Sukan varren yläosaan tuli kahdella jalalla seisovia hevosia.

Sukan lapaan tein hevosenkenkiä ja ravaavia hevosia.

Hevosenkengät tein omalla ideallani ruutupaperille. Hevosten mallit ovat Ravelrysta lataamastani hevospipon ohjeesta. Tuhlasin oikein 3 euroa tuohon ohjeeseen, sillä ajattelin hyvästä hevosmallista olevan hyötyä jatkossakin. Mutta löytyyhän noita hevosia googlaamalla varmasti ilmaiseksikin.

Kirjoneuleet eivät ole koskaan olleet minulle helppoja, koska meinaan aina tehdä niistä liian tiukkoja. Jouduin nytkin purkamaan ensimmäisen sukan ensimmäisen hevoskuvion. Toisella kerralla alkoi sujua paremmin. Tein aluksi joustinta 48 silmukalla, ja lisäsin sitten joka puikolle kaksi silmukkaa kuviota varten. Ennen kantapäätä tuli taas joustinneuletta. Sukat on tehty seiskaveikasta 3,5 mm:n puikoilla.

Olisin halunnut kuvata sukat tallilla.  En sitten kuitenkaan ruvennut nolaamaan tytärtäni ripustelemalla villasukkia karsinan oveen.  Siistä toivottelen näiden sukattomien tallikuvien myötä mukavaa loppuviikkoa.


4 kommenttia:

 1. Mahtavat sukat, ja varmasti mieluisat. Ratsastus on tosi upea harrastus, oma poikani ratsasti aikoinaan 6 vuotta, mutta murrosiässä lopetti kun pilkattiin "likkojen hommaksi". Onkohan nykyään poikia ratsatajien joukossa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip minun poikani ratsastaa ja kilpailee valjakkoajossa kyllä kiusataan sitäkin koulussa kun poikani on 15v. Likkojen juttuja oon joutunut puolustamaan sitä jatkuvasti . Varsinkin poikani rakastaa hevosia ei vaan voi näyttää sitä kuin tätinsä luona ja kisoissa.

   Poista
 2. Ihanat sukat, kelpaisi omaankin jalkaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.