tiistai 2. joulukuuta 2014

Villaiset tennarit

Nuoriso tuntuu viihtyvän tennareissa, oli sitten kesä tai talvi. Nyt ainakin yksi tennarikansalainen saa pidettyä jalkansa lämpiminä tyylistään tinkimättä.  Nämä tennarit jalassa voi mennä vaikka nukkumaan.


Tennareita varten neulottiin ensin melko tavalliset villasukat, tavallisesta seitsemän veljestä -langasta. Päällisestä poimittiin silmukoita, joista sitten neulottiin kaistaleet nauhanreikiä varten.


Lopuksi virkattiin erikseen harmaat pohjat  ja niihin valkoiset reunukset mustilla koristeluilla.


Pohjat ommeltiin kiinni sukkiin, ja se olikin koko projektin hankalin vaihe. Purkuun meni monta kertaa, kun ei oikein menneet kappaleet kohdilleen. Sitten tajusin pukea sukat paljaisiin jalkoihini  ja kiinnittää kappaleet toisiinsa nuppineuloilla.
Tässä vaiheessa kyllä tuli muutama neulanpisto varpaisiin, ja jokunen painokelvoton sanakin meinasi päästä. Mutta kappaleet kiinnittyivät lopulta toisiinsa jotenkuten siedettävästi. Jälki olisi kyllä voinut olla siistimpääkin.

Sitten oli vielä viimeistelyjä jäljellä. Tossuihin piti saada nauhat, ja tietenkin feikkiconverseihinkin piti saada tähtimerkit.
Tennareiden ohje on Ravelrystä, ja se maksoi vitosen. Linkki ohjeeseen on tässä.  Kyseisestä linkistä saa ladattua ohjeen sekä englanniksi että suomeksi,  vaikka tuo ohjesivusto onkin englanninkielinen.

Nämä onnistuivat melko hyvin, vaikka ensimmäisen kokeilun siisteyteen en olekaan ihan tyytyväinen. Monta työvaihetta näissä oli ja mietin kyllä hetkisen ennen seuraavien aloittamista. Seiskaveikkaa näihin meni peräti 185 grammaa. Koko on n. 41


Lähetä kommentti