tiistai 2. joulukuuta 2014

Villaiset tennarit

Nuoriso tuntuu viihtyvän tennareissa, oli sitten kesä tai talvi. Nyt ainakin yksi tennarikansalainen saa pidettyä jalkansa lämpiminä tyylistään tinkimättä.  Nämä tennarit jalassa voi mennä vaikka nukkumaan.


Tennareita varten neulottiin ensin melko tavalliset villasukat, tavallisesta seitsemän veljestä -langasta. Päällisestä poimittiin silmukoita, joista sitten neulottiin kaistaleet nauhanreikiä varten.


Lopuksi virkattiin erikseen harmaat pohjat  ja niihin valkoiset reunukset mustilla koristeluilla.


Pohjat ommeltiin kiinni sukkiin, ja se olikin koko projektin hankalin vaihe. Purkuun meni monta kertaa, kun ei oikein menneet kappaleet kohdilleen. Sitten tajusin pukea sukat paljaisiin jalkoihini  ja kiinnittää kappaleet toisiinsa nuppineuloilla.
Tässä vaiheessa kyllä tuli muutama neulanpisto varpaisiin, ja jokunen painokelvoton sanakin meinasi päästä. Mutta kappaleet kiinnittyivät lopulta toisiinsa jotenkuten siedettävästi. Jälki olisi kyllä voinut olla siistimpääkin.

Sitten oli vielä viimeistelyjä jäljellä. Tossuihin piti saada nauhat, ja tietenkin feikkiconverseihinkin piti saada tähtimerkit.
Tennareiden ohje on Ravelrystä, ja se maksoi vitosen. Linkki ohjeeseen on tässä.  Kyseisestä linkistä saa ladattua ohjeen sekä englanniksi että suomeksi,  vaikka tuo ohjesivusto onkin englanninkielinen.

Nämä onnistuivat melko hyvin, vaikka ensimmäisen kokeilun siisteyteen en olekaan ihan tyytyväinen. Monta työvaihetta näissä oli ja mietin kyllä hetkisen ennen seuraavien aloittamista. Seiskaveikkaa näihin meni peräti 185 grammaa. Koko on n. 41


11 kommenttia:

 1. Hauskat tennarit :) Olen tuollaisia katsonut monessa blogissa, mutta eivät taira enää näin vanhalle sopia :)

  VastaaPoista
 2. Ei kai se nyt iästä ole kiinni?? Ikä on vaan numeroita, ja henkinen ikä on vielä ihan eri asia 😄

  VastaaPoista
 3. Hienot tennarit! Itse olen tehnyt Novitan sukkalehden ohjeella, jossa ei ole tuollaista paksua pohjaa, vaan ihan perusvillasukat. Nämä varmaan kestävät kulutusta paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin melkein tein kerran ne Novitan tennarisukat, mutta en saanut aikaiseksi. Sitten kun näin tämän ohjeen, oli pakko kokeilla kun oli niin hienot toisen tekemänä. No onhan nämäkin, mutta seuraavat on vielä hienommat, kun oppi tuon mallin.

   Poista
 4. Hei, löysin blogiisi kun googlettelin tennarisukkia. Kysyisin noista nauhakaistaleiden juuressa olevista valkoisista koristeviivoista. Oletko virkannut vai neulonut ne ja missä vaiheessa teit ne? :) Nämä on hienoimmat sukat jotka olen nähnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos paljon viestistäsi ja kehuista! Ne valkoiset osuudet on tehty jälkeenpäin virkkaamalla siihen päälle työn läpi silmukkaketjua. Kannattaa googlata Reaverse-hakusanalla, se on tuon ohjeen nimi suunnittelija-Rean mukaan. Ohjeesta on myöhemmin julkaistu myös uusi versio, jossa pohjakin tehdään neulomalla, kun minä tein virkkaamalla.

   Poista
 5. Hienot tennarit, mutta ei enää ehdi jouluksi!

  VastaaPoista
 6. Hienot tennarit, mutta ei enää ehdi jouluksi!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.