keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Riemuraitaa

Onko kenelläkään muulla siellä täällä pikkuisia lankakeränloppuja?


Osaa langoista olisi riittävästi vaikkapa sukkien raitoihin, mutta joitakin värejä on vaan pikkuruisia nöttösiä. Mitäs niistä sitten voisi tehdä? 
Jotakin värikästä. Vaikkapa tällaista.


Näyttää melkein räsymatolta, mutta eipäs olekaan. Se on ihan tavallinen patalappu.


Virkkasin kesällä opiskelija-asuntoon muuttaneelle lapselleni  pari patalappua tällä mallilla ja nyt sain aikaiseksi tehdä itselle samanlaisen. Lappu on kaksinkertainen ja paksu, eikä polta taatusti näppejä tositoimissakaan. Virkkasin ihan sikinsokin sekaisin lankoja satunnaisia määriä aina yhdellä värillä, pikkuisia pätkiäkin tuli mukaan. Langanpäitä virkkasin mukana hetken aikaa  ja jätin päät tuonne sisälle tuomaan lisää paksuutta lappuun.  Todella kätevä idea tuhota langanloppuja! Kannattaa kokeilla.

Tällainen on lapun toinen puoli.


Ohje on kirjasta Patalappuja a la Carte, mutta kerroin teko-ohjeita tarkemmin myös täällä. Samanlainen ohje löytyy myös Kauhavan kangasaitan sivuilta.

Tällä kerralla virkkasin 7 veljeksen paksuisia lankoja 3,5 mm:n koukulla. Laitoin aloitusketjuun 120 silmukkaa, ja koko on aika sopiva. Ehkä muutama silmukka enemmän olisi ollut vielä parempi. Jämiä upposi tuonne sekamelskaan 60 grammaa. Minulle tästä tuli mieleen riemunkirjava räsymatto.


Voi kuinka ihanaa olikaan pikkutyttönä juoksennella pitkin räsymattoja, hyppiä raitojen yli, yrittää saada jalkaa mahtumaan leveämpien raitojen väliin. Tuli heti idea hankkia keittiöön oikein iloisenkirjavat räsymatot.

Jospa kokkauskin sujuisi taas hieman iloisemmin, kun se ei arjen kiireissä aina tunnu niin iloiselta puuhalta. Laitoin jo alulle toisen samanlaisen, ohuemmista langanlopuista pienemmällä koukulla. Sitä on sitten mukava aina jatkaa, jos ei ole muuta tekemistä.6 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköinen! Pitäisi päästä heti kokeilemaan, ei mutta nyt nukkumaan!

  VastaaPoista
 2. Kiva idea! Tuhosin viime langanjämät itsenäisyyspäivänä ex-tempore taiteeseen (http://ohwienordisch.blogspot.de/2014/12/97-jahre-unabhangig-97-vuotta-itsenainen.html) eli nyt olen taas keräysvaiheessa :)

  VastaaPoista
 3. Löytyy noita nyssyköitä vaikka kuinka paljon, ja patalappuja niistä teen miekin, mutta en noin ihanan riepumattomaista kuin sie, vaan sitä tavalista pyörylää.

  VastaaPoista
 4. Ihana patalappu! Minullakin on tuo kirja, pitääpä kokeilla tuota ohjetta. Kiitos vinkistä! =)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.