tiistai 6. lokakuuta 2015

Syksyiset kissalapaset

Sormeni suorastaan kehräsivät, kun neuloin näitä lapasia.

Tämä malli on ollut Ravelryn suosikeissani ties kuinka kauan. Nyt syksyn tullen teki mieli tehdä pitkästä aikaa lapaset, joten ostin ohjeen ja ryhdyin tuumasta toimeen. Linkki ohjeeseen tässä.


Lanka on Gjestalin Maijaa ja päädyin syksyisiin keltasävyisiin kissoihin. Hienostihan ne maastoutuvatkin syksyn lehtiin syysauringon paisteessa.


Ohjeessa on erilaiset ohjeet kahdelle eri koolle. Naisen koossa on viisi kissaa ja lapsen koossa kolme. Ohjeessa on käytetty ohuempaa lankaa, joten tein Maijasta lapsen koon. Se olikin oikea ratkaisu, koska lapasista tuli sopivan kokoiset aikuiselle.


Mallipiirros oli selkeä ja muutenkin englanninkielinen ohje oli helppo ymmärtää. Kuvio jatkuu myös lapasen alapuolella. Tässä vierekkäin päällispuoli ja kämmenpuoli  samasta lapasesta.


Tässä mallissa peukalo tehtiin käden sivulle sillä tavalla, että ei ole väliä kumpaan käteen lapasen laittaa. Molemmat ovat siis täysin samanlaiset, eikä tarvitse etsiä oikeaa ja vasenta.

Peukalo onnistui oikein hyvin, ja se istuu käteen mainiosti. Täytyy ihan peukuttaa!


Ohjeessa tosin lapaset tehtiin erilaisiksi vaihtamalla värien järjestystä. Minä päätin olla perinteinen ja tein molemmista samanlaiset. Neuloin lapaset kolmen ja puolen puikoilla, paitsi resorin tein kolmosilla. Lankaa kului yhteensä 65 grammaa.


Kuvausreissulla järven rannassa  oli aivan uskomattoman kaunista. Lunta kuulemma saattaa tulla pian, joten nautitaan nyt tästä kauniista syysauringosta kun vielä voidaan!4 kommenttia:

  1. Tämä on niin ihana lapasmalli ja sinä olet valinnut siihen niin hyvät väritkin. :)

    VastaaPoista
  2. Apua, miten ihana lapasmalli! :)

    VastaaPoista
  3. Voiko tuon suloisempia enää ollakkaan ♥

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.