maanantai 6. marraskuuta 2017

Tee-se-itse sukkablokit

Olen jo kauan halunnut hankkia sukkablokkeja, mutta en ole raaskinut tai osannut päättää, minkä kokoisia. Olen myös jo muutama vuosi sitten googlaillut ohjeita ja todennut, että niitä voisi helposti tehdä itsekin. Mutta eipä ole tullut tehtyä. Nyt sain jostain kumman syystä yllättävän tarmonpuuskan ja aloin askarrella sukkablokkeja. Ei siihen mennyt edes kauaa, kun vaan sai aloitettua.


Syyslomalla kävin Ikeassa ja ostin projektia varten muovisia tabletteja. Tällaisia raidallisia sai 49 sentillä kappale, kun olivat valikoimista poistuvia tuotteita.

En kuitenkaan halunnut kaikista samanlaisia, joten ostin myös pari tällaista kallista (1,99/kpl).

Sitten iski eteen se suurin pulma: Miten ihmeessä osaan tehdä oikean kokoisia? Hetken googlailtuani päädyin ostamaan Etsystä valmiit printattavat mallit. Ne maksoivat 3,30. Tulostin tiedoston ja mittailin niitä sekä vertailin sukkien kokotaulukoihin, jotta sain tehtyä viisi eri kokoa noista neljästä valmiista mallista. Sitten vain piirtelemään ja leikkelemään.

Raidallisista tableteista tein kolme kokoa, jokaisesta koosta luonnollisesti parin.

Kukallisista kaksi kokoa.

Ensimmäisenä näitä pääsivät kokeilemaan syyslomalla valmistuneet sinivalkoiset sukat.

Nämä sukat ovat kokoa 43, joten omissa pienemmissä jaloissani kuvattuna  sukat näyttivät vähän hassuilta.

Blokit toimivat siis hyvänä kuvausapuna.


Nämä sukat menevät vuoden 2015 ylioppilaalle, joka nyt halusi lunastaa  ylioppilaslahjaksi antamani villasukkalahjakortin juhlavuoden väreissä. Lisäsin lipun väreihin myös vaaleansinisiä raitoja.

Sukissa käytetty tummempi sininen on Gjestalin Jannea. Vaaleansininen ja valkoinen ovat Novitan seitsemää veljestä. Lankaa kului yhteensä 130 grammaa.

Onpas tyytyväinen olo, kun sain tuollaisen kauan haaveilemani projektin tehtyä. Eikä sukistakaan tullut hassummat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.