tiistai 12. joulukuuta 2017

Tossut ja paljon keskeneräistä

Onpas taas vierähtänyt aikaa edellisestä postauksesta. Siinä välissä Suomikin ehti täyttää sata vuotta!

Sen kunniaksi vielä pieni muisto viime syyslomalta, kun neuloin sinivalkoista kissan tarkkaavaisten silmien alla.


Kyllä täällä on edelleen neulottukin, mutta nyt on niin monta projektia kesken, ettei oikein mikään meinaa valmistua. Ennen vanhaan tein aina yhden työn valmiiksi ennen seuraavan aloittamista. Oi niitä aikoja... Yhdet tossut sentään sain tehtyä valmiiksi asti ja jopa parissa päivässä.


Olin luvannut tehdä  työpaikkaa vaihtaneelle kollegalle villasukat hänen toiveidensa mukaan. Nyt tuli tossutilaus ja päätin kiirehtiä, koska tiesin, että tapaamme pian.

Tossut on neulottu seitsemästä veljeksestä. Mallia silmukkamääriin ym. katsoin Novitalta, tässä linkki tossuohjeeseen. Lisäksi virkkasin valkoisen reunuksen.

Aivan kivat näistä tuli ja ovat kuulemma sopivat. Helppo olikin mittailla, koska tyttärelläni on samankokoinen jalka kuin tossujen saajalla. 

Näiden lisäksi minulla on kesken melkoinen sukkaprojekti, joka ei meinaa valmistua ikinä!

Olen tekemässä sukkia neljällä langalla. Työtä tehdään edestakaisin neuloen intarsiana. Jokaista lankaa neulotaan siis vain yksi puikollinen. Kun koko kierros on valmis, työ käännetään ja neulotaan seuraava kerros nurjaa. Langat ovat jatkuvasti solmussa, eikä työ etene kovinkaan nopeasti. Hauskat sukat näistä on kuitenkin tulossa. Värimaailma ainakin yrittää kuvata peltoja ja metsiä ja järviä. Mallia olen katsonut Dropsin Colour play-sukista.

Tuleva viisikymppinen, jolle näitä sukkia ajattelin, juhlii merkkipäiväänsä aivan liian pian, joten hänelle on jo tekeillä myös back up -sukkapari. Nämä saattavatkin tulla lopulta itselleni.


En malttanut olla kerimättä messuilta ostamaani Walkcollecctionin ihanuutta, joten tästäkin on sukkapari kesken. Samoin on kesken turkoosit kaupunkilanka-sukat.  Ja yhdet kirjoneulesukat.  Ja yksi huivi pitäisi tehdä. Onneksi lahjaksi voi aina antaa sukkalahjakortin, jos ei kaikki ehdi valmiiksi!

Rauhallista joulunalusaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.