torstai 11. tammikuuta 2018

Marisukat

Ystäväni täytti pyöreitä vuosia, joten sukat oli tietenkin tehtävä lahjaksi. Koska kyseinen ystävä pitää kovasti Marimekosta, päätin tehdä oman versioni Marisukista.


Marisukkia on tehty monenlaisella mallilla, eikä mikään suoraan sellaisenaan ihan napannut. Selailin Pinterestiä ideoita poimien ja tein lopulta omanlaiseni yhdistelmän. Valitsin sukkiin sinistä ja punaista sekä mustaa ja valkoista. Langaksi valitsin Nallen, sitä kun löytyi sopivasti kotoa. Musta on samanvahvuista Step kutosta. Varteen tein ensin mustalla joustinta, sitten sinistä unikkoa ja musta-harmaa-punaista räsymattoa.

Unikon neulekaavioita löytyi monenlaisia. Minä päädyin Villapallon kaavioon, koska siinä oli sopiva silmukkamäärä. Piirsin kaavion kuitenkin myös ylösalaisin ja tein kukat vuorotellen oikein ja nurin päin. Keskustan vaaleansinisen ja mustan silmukoin jälkeenpäin.

Sitten tein sinivalkoista tasaraitaa sinisen kantapään molemmin puolin.

Jalkaterään sain mahtumaan vielä muija-, kaivo, lokki- ja pallokuosia.

Moniin kuoseihin katsoin neulekaaviot Kun äiti kelaa -blogista. Kaivoa muokkasin kuitenkin hieman leveämmäksi.

Sukkien valmistuminen olisi ollut muuten melko nopeaa, mutta tein välillä paljon muutakin, koska näiden ei tarvinnut valmistua ennen loppiaista. Viimeinen takapakki tuli uutenavuotena, kun valkoinen lanka loppui tällaisessa vaiheessa.

No uutta lankaa löytyi pyhien jälkeen ja unikot saatiin myös silmukoitua, mutta seuraava vaihe kestikin sitten... Ei varmaan tarvitse selitellä miksi.

No valmista kuitenkin tuli, höyrytys ja kuvauskin peräti  viisi tuntia ennen synttärijuhliin lähtöä!

Marimekkofani piti sukista kovasti ja sai lahjaksi myös paljon muuta Marimekkoa, mm. omana syntymävuotenaan suunnitellun pöytäliinan.

Minäkin pidän näistä kovasti, pitäisiköhän tehdä itsellekin samanlaiset?

EDIT: seuraavana kesänä tein toiselle viisikymppiselle ystävälleni erilaiset Marisukat. Tässä linkki siihen postaukseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.