maanantai 15. tammikuuta 2018

Remonttihommia

Viime vuoden vuosikatsauksessa lupasin, että yritän vihdoin kirjoittaa viime kesäisen remonttipostauksen valmiiksi. Nyt on aika ryhtyä sanoista tekoihin.

Esikoisemme muutti pois kotoa kolme ja puoli vuotta sitten. Siitä lähtien hän on ollut kotona lähinnä viikonloppuja ja joskus lomilla hieman pidempään. Hänen huoneensa on kätevästi alakerrassa, heti olohuoneen vieressä, joten siitä on tullut vähitellen sekalainen vaikka-mikä-huone. Lähinnä miehen työhuone.

Kolme vuotta on puolihuolimattomasti puhuttu, että huonetta pitäisi remontoida enemmän vierashuoneen tai työhuoneen tyyliseksi. Se olisi edelleen "lapsen" huone silloin kun hän on täällä käymässä, mutta muulloin voisi toimia muussakin käytössä. Viime kesänä saimme vihdoin aikaiseksi  aloittaa huoneen uudistamisen. Oli sopivan paljon sadepäiviäkin sisähommiin.

Ensin piti saada huone tyhjäksi. Tuolta nurkasta oli jo siinä vaiheessa saatu parvisänky myytyä, kun huomasin, että voisi kuviakin ottaa...

Koulupöydänkin ja vanhan lastulevykaapinkin oli aika lähteä kiertoon.

Huoneessa on myös ollut puinen sohva yövieraita varten. Se sai uuden kodin mökiltä.

Sitten olikin edessä vaikein työ: uusien tapettien valinta. Pääsimme kuitenkin lopulta yhteisymmärrykseen ja saimme jännittävän laatikollisen tapetteja. Yhdelle seinälle tulisi kukkaista Pip-Studion tapettia ja muille melko yksiväristä, jossa on kuitenkin hieman tekstuuria.

Saimme huoneen tapetoitua päivässä. Mies levitti liiman seinään ja laittoi tapetin paikalleen, minä menin perässä ja tasoittelin sillä aikaa kun mies alkoi laittaa seuraavaa vuotaa.

Hankimme huoneeseen sängyksi  Askon metallirunkoisen sohvasängyn, jossa on kaksi 80x200 cm patjaa. Se toimii siis joko yhden tai kahden hengen sänkynä.

Seuraava projekti oli löytää huoneeseen sopivat verhot sekä muita tekstiilejä. Kiertelin kangaskauppoja ja tutkin nettiä, mutta en löytänyt oikein sopivaa. Sitten kävin Ikeassa.

Sieltä löysin valmisverhot, joissa oli vaalealla pohjalla pystyraitoja, joissa oli juuri samoja sävyjä kuin tapetissa. Viisi metriä kangasta valmiiksi ommeltuina tuli maksamaan suunnilleen sen verran kuin kangaskaupassa katsomani paras vaihtoehto olisi ollut metrihinnaltaan.

Valmisverhot olivat tietenkin liian pitkät, joten ompeluhommiinhan sitä taas jouduttiin. Tällä kertaa sekin sujui melko ripeästi, vain pari viikkoa verhojen ostamisen jälkeen.

Sängylle löysin päiväpeiton Askon alesta, josta ostin myös sängylle suuret tyynyt selkänojaksi.

Muut tyynyt keräilin lapsuudenkodistani ja omista kaapeistani.

Äidin vanhoja aarteita, joita ei ole raaskittu käyttää. Nyt ne pääsivät päivänvaloon.

Päällimmäisenä näkyvän vaalenapunaisen tyynynpäällisen ompelin alakoulussa. Käänsin reunoja sen verran, että sain siitä neliön.

Tämä on anopin kätköistä muistaakseni joululahjaksi saatu.

Kattoon toin lapsuudenkodistani valaisimen, joka on tehty rukin pyörästä. Tämä on ollut lapsuudenkotini katossa niin kauan kuin muistan.

Sängyn päätyyn tuli kesällä ostamani  Puuketun valmistama ikkuna. Tulostimme ikkunaan maiseman mökkirannasta ja kiinnitimme taakse vielä listan,  johon sai laitettua pienen ledivalon.

Huoneeseen hankittiin myös uusi kevyt työpöytä sekä työtuoli.

Uusia hankintoja ovat myös työvalaisin sekä yöpöytä. Tällaiselta huoneessa näyttää nyt.

Lattialle laitoin ikivanhan punaisävyisen maton. Sen on äiti kudotuttanut minulle, kun asuin vielä "kotona". Se sopii sävyltään huoneeseen kuitenkin hyvin ainakin nyt talvella.

Ikkunan toiselle puolelle siirtyi metrin pätkä vanhaa Lundia-hyllystöä. Siirsimme myös pianon olohuoneesta tänne.

Pianon päälle kotiutui käsityömessuilta ostamani taulu vanhan Pohjanmaa-aiheisen tekstiilitaulun pariksi.

Oviaukon viereen on jämähtänyt vanha vitriinikaappi, jolle ei löydy muuta paikkaa. Olkoon siinä, kun en halua siitä luopuakaan.

Vitriinin takana on puolitoista metriä Ikean kaapistoa ja yksi kaappipakastin.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen huoneen uudistukseen. Siitä tuli juuri sopiva työ-, piano- ja vierashuone.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.