keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Tsiisukset

To-do -listallani on ollut ties kuinka kauan Lumi Karmitsan suunnittelemat Tsiisukset. Nyt on tiedossa sellainen päivänsankari, ettei näitä lapasia voinut enää olla neulomatta.


Lapasten ohje löytyy Lumi Karmitsan kirjasta "Villit vanttuut ja vallattomat villasukat". Laitoin kirjan varaukseen kirjastoon ja sainkin sen melko nopeasti. Ohje on kirjoitettu fingering-vahvuiselle langalle ja siinä käytetään neljää väriä, joista yhden pystyy halutessaan vähentämään. Minä käytin lopulta viittä väriä. Päätin heti alussa ottaa yhdeksi pääväriksi raitalangan ja pohjaväriksi vaalean beigen.  Nämä ovat molemmat Alizen lankoja.

Jeesuksen päätin neuloa tummalla violetilla Stepillä ja lisäksi otin mukaan tumansinistä Regiaa. Nämä kaikki näyttivät kerillä sointuvat hyvin toisiinsa. Sydänriviin saakka neulottuani totesin kuitenkin, että tuossa kohdassa ei voi olla tummansinistä, joten otin kehiin viidenneksi langaksi pinkin Roosa Nauha -langan sydämiä varten.

Lapasten ohje on erittäin selkeä ja yllättävän helppo, jos on edes jonkin verran tehnyt kirjoneuleita aikaisemminkin. Ehkä en kuitenkaan valitsisi tätä ensimmäiseksi kirjoneuleeksi. Vaikeinta olivat varren ja kärjen kolmiväriset osuudet, mutta niistäkin selvittiin suuremmitta traumoitta.

Lapasten päällä on siis tuo iloinen Jeesuksen kuva.

Alapuolella on teksti "Jesus saves" ja kuva vanhanaikaisesta korpusta. (korppu=tietokonelevyke, vanhanaikainen tallennnusväline). Nuoriso tuskin ymmärtää vitsiä ollenkaan, mutta nämä lapaset menevät onneksi ikätoverilleni, joka taatusti ymmärtää.

Peukalossa on vielä risti, ankkuri ja sydän kuvaamassa kolmea tärkeintä: uskoa, toivoa ja rakkautta.

Olen oikein tyytyväinen näihin lapasiin. Tekovaiheessa jälki näytti välillä kovin epätasaiselta, mutta höyrytyksen jälkeen todella hienolta. Lapaset neulottiin 2,5 millin puikoilla ja lankaa meni 60 grammaa.

Jeesus todellakin pelastaa - tällä kertaa myös kylmiltä käsiltä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.