maanantai 19. maaliskuuta 2018

Rikke-pipo

Neuloin kuusi vuotta sitten kaulaliinan Manos del Uruguayn ihanasta Maxima-langasta.


Käytin tätä aikanaan paljon, mutta nyt se oli aivan unohtunut pitkäksi aikaa. Huivilaatikkoa penkoessani löysin sen ja otin taas käyttöön. Tästä seurasi tietenkin se, ettei minulla ollut kaulaliinan kanssa sopivaa pipoa. Sellainen olisi siis tehtävä.

Lankamaailmasta löysin melko täydellisesti  tämän sävyn kanssa sopivaa käsinvärjättyä Arwetta Classic -lankaa. Päätin tehdä langasta Rikke-pipon, koska aikaisempi Rikkeni on ollut todella kiva pitää.

Tämä lanka on kuitenkin sen verran ohutta, että päätin käyttää sitä kaksinkertaisena. Kerin langan yhdelle kerälle kahdelta vyyhdiltä ja neulominen olikin joutuisaa yhden kerän kanssa.

Ohjeesta ja edellisestä Rikke-pipostani poiketen neuloin pipon tällä kertaa tasona. Tällä tavalla sai neuloa koko ajan oikeaa. Lopuksi ompelin takasauman kiinni. Piposta tuli oikein onnistunut.

Kaksinkertainen lanka ja ainaoikea neulos ilman nurjia kerroksia teki piposta paljon tönkömmän kuin vanha Rikkeni. Jos tämän jättää "lörpöttämään" se jää rumasti pystyyn. Siksi taitan sen takaa hieman kaksinkerroin jolloin se istuu päähän nätimmin.

Pipo toimii myös perinteisen pipon tapaan reuna kaksinkerroin käännettynä.

Neuloin pipon alun kolmosen puikoilla ja loppuosan kolme ja puolikkailla.
Lankaa tähän kului 95 grammaa, eli lähes molemmat 50 gramman vyyhdit.

Mutta mikä parasta, pipo sopii oikein hyvin vanhan kaulaliinani kanssa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.