torstai 24. toukokuuta 2018

Kuvapulmia ja amppareita

Sohvaneulomossa ollaan edelleen hengissä, vaikka viime postauksesta onkin vierähtänyt aikaa puolisentoista kuukautta. Tässä välissä on tullut kesä!


Käsitöitäkin on kyllä tehty, mutta blogitekstiä en ole saanut aikaiseksi kuvaongelmien takia.

Olen yleensä käsitellyt tänne blogiin tulevat kuvat  tietokoneeni ilmaisella Picasa-kuvankäsittelyohjelmalla. Picasa on helppokäyttöinen ohjelma, jossa on kuitenkin hyvin monipuolisia muokkausominaisuuksia. Muokkauksen jälkeen kuvat on ollut helppo siirtää Googlen verkkoalbumiin ja edelleen tänne blogiin. Siirron yhteydessä kuviin saa samalla helposti vesileiman.

Google on kuitenkin lopettanut Picasan tuen, ja ohjelmaa ei enää kehitetä eikä päivitetä. Tähän saakka se on toiminut ihan ok, mutta nyt koneelleni tuli ilmeisesti sellainen ohjelmistopäivitys, ettei Picasan käyttö enää onnistu. Ohjelma kyllä käynnistyy, mutta kaatuilee jatkuvasti eikä anna ladata kuvia verkkoon.

Nyt olen kokeillut monenlaisia vaihtoehtoja, mutta en ole vielä löytänyt mitään helppoa ja hyvää. Ideoita otetaan vastaan.

Tällä kerralla latasin kuvat Google-kuvista iPadille, rajasin ja muokkasin  sekä lisäsin kehykset ja vesileiman  ja latasin takaisin google-kuviin. Monta askelta, mutta toimi jotenkuten.

Olimme viikonloppuna mökillä kevätpuuhissa, mutta siellä oli ikävänä yllätyksenä ampiaispesä ulkohuussissa ja puuvajassa. 

Mieheni sai tuhottua ulkohuussin pesän. Virkkasin vessaan saman tien valeampiaispesän.


Tein valepesiä yhteensä kolme. Ne ripustettiin eri puolille mökin rakennuksia sellaisiin paikkoihin,
joihin emme ampiaisia halua.

Mahtaako näistä olle mitään hyötyä, mutta olipahan jotain pientä virkattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.