tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kahta raitalankaa

Olen nähnyt paljon kivoja raitasukkia, joissa on yhdistetty kahta erilaista raitalankaa. Joskus kevättalvella päätin minäkin kokeilla.

Raitalankoja minulla ei ollutkaan kovin paljoa, mutta nämä kaksi kerää otin esiin ja päätin kokeilla. Vasemmanpuoleinen on Alizen sukkalankaa ja oikealla sinistä Roosa nauhaa. Molemmat ovat ohuita Fingering-vahvuisia lankoja.
Minä tunnun aina tekevän sukat sellaisella kaavalla, että haluan yksivärisen resorin, kantapään ja kärjen. Jotenkin se vaan tuntuu tekevän sukista minun silmääni miellyttäviä.

Tälläkin kerralla otin mukaan kolmanneksi harmaan yksivärisen Roosa nauha -langan, jolla aloitin työn maaliskuussa. Yksivärisen resorin jälkeen aloin kutoa perussukkaa, kaksi kerrosta kummallakin raitalangalla vuorotellen. Silloin langat sointuivat hyviin uusimman Muumi-mukini kanssa.

Sukka kuitenkin jäi tauolle pitkäksi aikaa, sillä välillä piti  neuloa pipoapääsiäissukkaakissasukkaaharmaasukkaa ja ampparipesiä. Yhdessä välissä oli kolme sukanalkua kesken.


Sitten, kun ne vihdoin tulivat muuten valmiiksi, en saanut aikaiseksi päätellä lankoja.

Lopulta tuli kuitenkin valmista.

En yhtään sen tarkemmin tutkinut, miten nuo värit langoissa vaihtuvat. Aloitin kuitenkin molemmat sellaisesta kohdasta,  jossa alkaa uusi väri.

Väriraportit olivat molemmissa aika pitkät ja molempien lankojen värittömämmät ja  kirkkaammat osuudet osuivat samalle kohdalle.

Ihan kivat sukat näistä tuli, joskin nyt kun tiedän värien järjestyksen, olisin ehkä aloittanut eri kohdista, että olisi ollut voimakkaampaa väriä tasaisemmin.


Mahtavan alkukesän johdosta lumipalloheisi on ollut ihan täynnä kukkkia. Sinne lumipallojen seuraksi laitoin myös villasukat roikkumaan. Sukat otetaan käyttöön viimeistään oikeiden lumipallojen aikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.