keskiviikko 1. elokuuta 2018

Toiset Marisukat

Viime talvena tein ystävälleni syntymäpäivälahjaksi tällaiset Marisukat.


Nyt sain kutsun toisen ystäväni syntymäpäiväjuhliin. Lahjasukkien aihetta ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, juhlien teemana oli nimittäin Marimekko.


Nuo ensimmäiset Marisukat ovat melko seesteiset kolmen värin sukat. Nyt päätin laittaa mukaan enemmän värejä. Lopputulos on värikkäämpi, mutta ei vielä liian räikeä.

Sukkien varret aloitin tälläkin kertaa unikoilla, mutta muokkasin kuviota hieman erilaiseksi. Noissa ensimmäisissä Marisukissa unikot ovat ihan nätit, mutta halusin kuvion muistuttavan enemmän unikkokangasta. Laitoin tällä kertaa kukat hieman eri korkeuksille ja piirtelin kaavioon myös reunoille "puolikkaita" kukkasia. Kukkien keskustan vaaleansininen ja musta on silmukoitu päälle jälkeenpäin.


Unikkokuosin jälkeen tuli räsymattoa keltaisella, mustalla ja tummanharmaalla. Uutena lisäsin näihin sukkiin Pikkusuomut-kuosin, jonka tein tummanpunaisella. Nilkkoihin halusin joustinta, joka onnistui parhaiten ilman kirjoneuletta. Nilkkaan tuli siis tasaraitaa tumman vihreällä, joka kuvissa näyttää kyllä melko mustalta. Kantapään tein tällä kertaa valkoisella.


Nilkan jälkeen tein sinapinkeltaiselle pohjalle pallokuosia ja sitten mustan kaivo-kuosin. Kaivon jälkeen oli vuorossa kirkkaanpunainen muija, ja kärkeen vielä sinivalkoista tasaraitaa. 


Kivat ja värikkäät sukat tuli, vaikka hieman näissä kyllä näkyy kirjoneuleeni epätasaisuus.


Sukat on neulottu enimmäkseen Novitan Nallesta, mutta molemmat keltaisen sävyt ovat Lankamaailman Maijaa ja musta Austermannin Step kutosta. Muuten käytin kolmosen puikkoja, mutta varren kirjoneuleet tein kolme ja puolikkailla. Lankaa näihin sukkiin kului 145 grammaa.


Marimekkokuosien neulekaavioita löytyy googlaamalla monestakin paikasta. Minä piirsin omat unikko- ja kaivokuosini itse parin eri mallin perusteella. Unikkokuosin kaavio on tällainen.


Kun äiti kelaa- blogin Selinalla on hyvät linkit ja kaaviot muihin kuvioihin täällä, jos inspiraatio iski.

Sukkien saaja ei puutarhajuhlissaan villasukkia tarvinnut, koska juhlapäivä oli kaunis, aurinkoinen ja lämmin. Marimekkoteema näkyi sekä päivänsankarin että vieraiden asuissa. Myös juhlien koristelu ja kattaus oli marimekkoista. Tässä kooste erilaisista kankaista, joita oli pöydillä.

Juhlien ajaksi oli ripustettu "kuivumaan" raidallista pyykkiä.

Juhlien pukukoodina oli luonnollisesti marimekkohenkisyys. Minulla ei ole juurikaan Marimekon vaatteita, joten pukeuduin vanhaan Indiskan kesämekkooni, jonka värikäs pallokuosi oli mielestäni sopivan marimekkohenkinen. Tytär pukeutui minun vanhaan hameeseeni, joka tehtiin 80-luvulla nuorisokuoron esiintymisasuksi. Kuosi on nimeltään Korintti. Juhlissa näkyi paljon värikkäitä vieraita. Oli raitoja ja palloja ja kukkasia. Oli paljon aitoa Marimekkoa, mutta myös muuta tyyliin sopivaa. Tässä pieni kooste asuista, joita oli osunut kameraani juhlien aikana. Keskellä vasemmalla mieheni vihreä Jokapoika-kauluspaita ja sen alapuolella minä poseeraamassa lapsuudenystäväni pallokuosin kanssa. Päivänsankarilla oli kaunis vihreästä siirtolapuutarhakankaasta tehty asu.Juhlien jälkeen olin todella iloinen, etten tehnyt mitään tavallisia perussukkia tällä kertaa!
Marimekkoa sukkien piti todellakin olla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät viestin vierailustasi.